Recept zoekresultatenLinzensalade met rapen en coppa
Delhaize logo
  • Linzensalade met rapen en coppaA

Linzensalade met rapen en coppa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Linzensalade met rapen en coppaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g ‘ultrafijne’ coppa taste of Inspirations
  • 1 bosje rapen
  • 160 g groene biolinzen
  • 1 sjalot (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 3 el witte balsamicoazijn (voor de dressing)
  • 1 el alcoholazijn (voor de dressing)
  • 4 el slaolie (voor de dressing)
  • 1 bussel bieslook (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de dressing)
  • zout
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
    F1986053100313900000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    195 gr
    7,64 €/kg
    €1,49
    S1993011300008150000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    0,99 €/kg
    €0,74
    S2003071600019670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Kook de linzen met 4,8 dl water volgens de instructies op de verpakking. Schil de rapen, snijd ze in kleine partjes en voeg ze 5 min voor het einde van de kooktijd toe.
    2. Maak de dressing: hak de sjalot fijn en meng ze in een kom met het geperste teentje knoflook, 3 el water, de mosterd, de 2 azijnsoorten en de olie. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak.
    3. Giet de linzen en de rapen af zodra ze gaar zijn. Spoel ze grondig met koud water, meng ze met de dressing, verdeel er de coppa bovenop en serveer. Bestrooi eventueel met een beetje Espelettepeper.

    Tip: Bak de sneetjes coppa ± 10 min krokant in de oven op 180°C voor een heerlijke krokant-smeltende ervaring.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 357 Kcal - Eiwitten (g)  16 - Vetstoffen (g)  18 - Koolhydraten (g)  28 - Vezels (g)  8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Linzensalade met rapen en coppaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
    F1986053100313900000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    195 gr
    7,64 €/kg
    €1,49
    S1993011300008150000
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    0,99 €/kg
    €0,74
    S2003071600019670000