Recept zoekresultatenKastanjepompoen op siroop met notenijs
Delhaize logo
  • Kastanjepompoen op siroop  met notenijs
Kastanjepompoen op siroop  met notenijs

Kastanjepompoen op siroop met notenijs

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 150 g griessuiker
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1 schaaltje notenijs
  • 1 sinaasappel
  • 150 g griessuiker
  • 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1 schaaltje notenijs
  • 1 sinaasappel

Begin met koken

1
Snij de kastanjepompoen in kleine blokjes. Doe ze in een kleine inox stoofpot, voeg de suiker toe en meng goed. Zet een deksel op de pot en zet 12 uur in de koelkast (het vruchtvlees zal vocht vrijgeven). Roer regelmatig om.
2
Doe de helft van de fijngeraspte sinaasappelschil bij in de stoofpot, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. sudderen: de pompoen moet zacht zijn zonder uiteen te vallen. Neem van het vuur en voeg 3 eetlepels koud water toe. Laat volledig afkoelen.
3
Serveer 1 of 2 bollen notenijs per persoon, overgiet met de pompoen op siroop en dien meteen op.
1
Snij de kastanjepompoen in kleine blokjes. Doe ze in een kleine inox stoofpot, voeg de suiker toe en meng goed. Zet een deksel op de pot en zet 12 uur in de koelkast (het vruchtvlees zal vocht vrijgeven). Roer regelmatig om.
2
Doe de helft van de fijngeraspte sinaasappelschil bij in de stoofpot, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. sudderen: de pompoen moet zacht zijn zonder uiteen te vallen. Neem van het vuur en voeg 3 eetlepels koud water toe. Laat volledig afkoelen.
3
Serveer 1 of 2 bollen notenijs per persoon, overgiet met de pompoen op siroop en dien meteen op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Totaal:
€7,18