Recept zoekresultatenKabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takes
Delhaize logo
  • 00:00
    -36:54
    A
  • Kabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takes

Kabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takes

door Bart Desmidt

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takesA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 pastinaken
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g broodkruim
  • 50 g platte peterselie
  • 40 g hazelnoten
  • 2 polderaardappel
  • 100 g shiitakes
  • 5 cl citroensap
  • 100 g boter
  • 3 dl melk
  • 300 g kabeljauwhaasjes
  • 10 cl witte wijnazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,35 €/kg
    €2,69
  • Begin met koken

    Schil en stoom de pastinaken gedurende 20 minuten. Mix in de blender samen met de melk, 2 cl citroensap en wat zout. Doe ondertussen zout op het kabeljauwhaasje en laat dit 10 minuten intrekken. Doe de peterselie, de hazelnoten, het broodkruim, de olijfolie en een teentje knoflook in een blender en mix fijn. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de aardappelen en bak gedurende enkele minuten in wat boter. Schil en versnipper de sjalotjes en laat samen met een teentje knofl ook stoven in een nootje boter tot ze lichtjes verkleuren. Doe er 50 g koude boter in klontjes bij en blus met 3 cl citroensap, zeef de mengeling. Stoof de shii-takes in de witte wijnazijn met een beetje boter. Spoel het kabeljauwhaasje af onder koud water en dep droog. Bak in wat boter.

    Afwerking
    Trek de kabeljauw uiteen in mooie stukjes en leg ze op een diep bord. Schik de pastinaak, de pesto van de peterselie en wat aardappelbolletjes ertussenin. Lepel de hazelnootboter over de vis. Strooi er eventueel wat versnipperde peterselie over.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 632; energie (kCal): 152; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1485,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -36:54
      A
    • Kabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Witte geroosterde hazelnoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,35 €/kg
    €2,69