Recept zoekresultatenHomemade taco’s met chili con carne
Delhaize logo
  • Homemade taco’s met chili con carneA

Homemade taco’s met chili con carne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Homemade taco’s met chili con carneA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 225 g bio kikkererwtenmeel (+ om te bestrooien) (voor de taco’s)
  • 6 el olijfolie (voor de taco’s)
  • zout (voor de taco’s)
  • 350 g varkensen rundgehakt zonder kruiden (voor de garnituur)
  • 1 rode ui (voor de garnituur)
  • 800 g tomatenvlees met knoflook (2 blikken) (voor de garnituur)
  • 240 g rode bonen (uitgelekt gewicht) (voor de garnituur)
  • 140 g crispy mais (uitgelekt gewicht) (voor de garnituur)
  • 1 limoen (Voor de garnituur)
  • 1 rode peper (voor de garnituur)
  • 1 bussel koriander (voor de garnituur)
  • 4 el zure room (voor de garnituur)
  • 3 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 1 zakje kruidenmix ‘Tacos’ van het gamma WORLD van Delhaize (20 g) (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Maak de garnituur: fruit de gehakte ui en het vlees in een sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt los met een spatel om grote klonters te vermijden. Bestrooi met de tacokruiden en bak alles. Laat de rode bonen en de mais uitlekken, spoel ze en voeg ze toe, samen met de gehakte koriandersteeltjes en de tomaten. Laat Pruttelen.
  2. Maak intussen de taco’s: meng het kikkererwtenmeel met 1,3 dl water, 3 el olijfolie en 1 snufje zout. Kneed tot een soepel en homogeen deeg. Verdeel het deeg in 8 porties en rol ze tot balletjes. Plet ze met een deegrol tot cirkels en bak ze op een vrij hoog vuur in een geoliede braadpan aan de 2 kanten goudbruin.
  3. Schik de taco’s op de borden en beleg ze met de chili. Voeg zure room en limoenpartjes toe. Bestrooi met de rest van de gehakte koriander en/of een beetje gehakte rode peper.

Tip: Vervang de zure room door guacamole of verwen de lekkerbekken en serveer beide!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 178 kcal - Vetten: 10,7 g - Koolhydraten: 11,4 g - Vezels: 3,8 g - Eiwitten: 7,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Mexicaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Homemade taco’s met chili con carneA