Recept zoekresultatenGnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancetta
Delhaize logo
  • Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancettaB

Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancetta

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kinderen
Hoofdgerecht
Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancettaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 75 g parmigiano
  • 300 g bloem
  • 400 g zoete aardappelen
  • 200 g pancetta
  • 1 eidooier
  • 250 g kerstomaten
  • 325 g tomatencoulis
  • 150 g maïzena
  • 1 snuifje suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 verse salieblaadjes
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Zoete aardappel | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • PANCETTA
    100 gr
    22,50 €/kg
    €2,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. baktijd + 30 min. kooktijd

    1. Konfijt de kerstomaatjes: verwarm de oven voor op 200°C. Leg ze in een ovenschaal en prik in elk kerstomaatje een gaatje met een mes. Doe er de suiker, een snufje zout en de olijfolie over en gaar 30 min. in de oven.
    2. Stoom de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 30 min. gaar.
    3. Laat ze een beetje afkoelen, schil ze, pureer ze en meng met de eidooier en de maizena. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en kneed tot je een stevig deeg hebt.
    4. Maak nu de gnocchi: bestuif je werkblad met bloem en rol worstjes van het deeg. Verdeel in kleine stukjes en kerf er streepjes in met een vork.
    5. Kook de gnocchi in gezouten water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
    6. Bak de pancetta lichtbruin in een pan zonder vetstof. Voeg de salieblaadjes en de tomatencoulis toe en laat even sudderen. Meng er daarna ook de gekonfijte kerstomaten bij.
    7. Verdeel de gnocchi over de borden en werk af met de saus en de geraspte parmigiano.

    Kooktip

    Kidstip
    • Het perfectie bordje maak je door niet te veel op je bord te leggen.  Gelukkig kun je achteraf altijd bijnemen.
    Techniek
    Kinderen helpen mee: 
    • Gnocchi rollen
    • Bordje dresseren met saus, kaas en een takje groen

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 809; energie (kCal): 192; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 25,9; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 806,78
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kinderen
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancettaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Zoete aardappel | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • PANCETTA
    100 gr
    22,50 €/kg
    €2,25