Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGeglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
Delhaize logo
  • Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillonA

Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillonA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bosjes rapen
  • zout
  • 1/2 koffielepel biocitroenschil
  • 1 teentje knoflook
  • 4 Iberico-varkensmedaillons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el water
  • 1 el honing
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 19/01
  • Medaillon Iberico
    +/- 240 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€6,95
    Afhaling vanaf 19/01
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: bereidingstijd + kooktijd 25 min.

    1. Snijd de stengels van de rapen. Houd de mooiste apart, samen met de kleine blaadjes. Was en droog de rapen. Hak de look en fruit hem 3 min. in olijfolie. Voeg er de citroenschil bij. Zout en peper en laat 10 min. bakken.
    2. Schil de rapen en snijd ze in vieren. Doe ze in een pot met het water, de boter, de honing, het kaneelstokje, zout en peper. Laat 10 min. met en 5 min. zonder deksel koken tot de rapen zacht zijn.
    3. Zout en peper de varkensmedaillons. Bak ze zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
    4. Serveer de varkensmedaillons met de rapen en de met look en citroen gesauteerde stengels.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 338,15
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillonA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 19/01
  • Medaillon Iberico
    +/- 240 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€6,95
    Afhaling vanaf 19/01
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95