Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken tongschar en portobello's met kruidenstoemp
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    A
  • Gebakken tongschar en portobello's met kruidenstoemp

Gebakken tongschar en portobello's met kruidenstoemp

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gebakken tongschar en portobello's met kruidenstoempA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 tongscharren
  • 4 portobello's
  • 2 bio citroenen
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 50 g bloem
  • 1 dl zure room
  • 5 cl water
  • 100 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 g verse kruiden naar keuze (kervel, peterselie, basilicum, oregano …)
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongscharfilet | Zonder vel
    +/- 215 gr
    +/-52,49€/kg
    +/-€11,29
  • Paddestoelen | Bruin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Bedek de aardappelen met water, breng aan de kook en laat 20 min. koken.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C, met het rooster op de hoogste stand. Breng de portobello’s op smaak met peper en zout. Bak ze aan de 2 kanten op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Schik ze in een ovenschaal en blus de braadpan met het water. Laat een beetje inkoken en giet het vocht over de portobello’s.
    3. Houd enkele takjes kruiden apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng ze met de rest van de olijfolie en wat fijngeraspte citroenzeste (naar eigen smaak). Plet de aardappelen met de zure room. Meng de puree met het kruidenmengsel en breng verder op smaak. Vul de portobello’s met de stoemp en bak ze 10 min. goudbruin op het rooster van de oven.
    4. Snijd de randen van de tongscharren weg. Haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Bak ze 4 min. per kant op een matig vuurtje, in een grote braadpan met de hete boter. Voeg de kappertjes toe en breng verder op smaak.
    5. Dien heel warm op, met citroenpartjes en de rest van de kruiden.

    Tip: Gebruik naar eigen smaak verschillende kruiden of slechts 1 soort.


    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 678,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
      A
    • Gebakken tongschar en portobello's met kruidenstoemp

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongscharfilet | Zonder vel
    +/- 215 gr
    +/-52,49€/kg
    +/-€11,29
  • Paddestoelen | Bruin
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49