• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Libanees
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • olijfolie
  • 700 g kippenhaasjes
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 4 petites gousses knoflookteentjes
  • 1 afgestreken koffielepel gedroogde tijm
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel pili-pili of kerrie
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • peper, zout
Chich Taouk
Bereiding

Bereidingstijd: 15 min. (+ 12 uur marineren) + 10 min. bakken

  1. Pers de citroenen uit en giet het sap in een schotel. Doe er 4 eetlepels olijfolie bij, de in schijfjes gesneden knoflooktenen en de specerijen (geen zout).
  2. Leg de kippenhaasjes in de marinade, meng goed, dek af en zet minstens 12 u in de koelkast.
  3. Laat de stukjes kip uitlekken en verwijder alle lookschijfjes. Steek de kippenhaasjes op brochettestokjes. Smeer ze in met olijfolie en laat ze op de barbecue of in een grillpan roosteren. Kruid met zout op het einde van de baktijd.
  4. Serveer met taboulé en rauwkost.

Kooktip

Hou zeker rekening met de tijd van het marineren, want de marinade maakt de kip superzacht.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst