Recept zoekresultatenCarpaccio van zalmduo en exotisch fruit, rodebietendressing
Delhaize logo
  • Carpaccio van zalmduo en exotisch fruit, rodebietendressingA

Carpaccio van zalmduo en exotisch fruit, rodebietendressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Voorgerecht
Carpaccio van zalmduo en exotisch fruit, rodebietendressingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 180 g zalmfilet
  • 140 g gerookte zalm
  • 1/2 ananas
  • 1/2 mango (niet te rijp)
  • 2 passievruchten
  • 12 blaadjes koriander
  • 12 blaadjes basilicum
  • 200 g gekookte babybietjes (voor de rodebietendressing)
  • 2 limoenen (voor de rodebietendressing)
  • 2 cm gember (voor de rodebietendressing)
  • 1 kl honing (voor de rodebietendressing)
  • 4 el olijfolie (voor de rodebietendressing)
  • Espelettepeper (voor de rodebietendressing)
  • zout (voor de rodebietendressing)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    46,36 €/kg
    €6,49
  • Ananas
    1,15 kg
    2,04 €/kg
    €2,35
  • Mango
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Maak de dressing: rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Houd 1 kleine rode biet apart voor de afwerking. Snijd de andere bietjes in stukken en mix ze fijn met 2 el water. Giet door een puntzeef en pers de pulp goed uit. Voeg het sap van de limoenen, het gembersap, de honing, de olijfolie, Espelettepeper naar eigen smaak en zout toe.
    2. Schil de ananas en de mango. Snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Snijd het zalmhaasje met een mes in fijne sneetjes. Dresseer alles op de borden (of op een grote dienschotel) en voeg de gerookte zalm toe. Snijd het laatste rode bietje met de mandoline in fijne plakjes en verdeel ze over de carpaccio. Werk af met de pulp van de passievruchten, de korianderblaadjes en de basilicumblaadjes. Dien koel op.

    Tip: #lesswaste: meng de rodebietenpulp uit de zeef met Griekse yoghurt, olijfolie, peper en zout tot een heerlijk dipsausje voor het aperitief!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 130 kcal – Vetten: 7,6 g – Koolhydraten: 7,2 g – Vezels: 1,4 g – Eiwitten: 6,8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Kerst
    Voorgerecht
    • Carpaccio van zalmduo en exotisch fruit, rodebietendressingA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    46,36 €/kg
    €6,49
  • Ananas
    1,15 kg
    2,04 €/kg
    €2,35
  • Mango
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55