Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBouillabaisse op de barbecue
Delhaize logo
  • Bouillabaisse op de barbecueA

Bouillabaisse op de barbecue

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Bouillabaisse op de barbecueA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takken platte peterselie
  • 100 g rouille (voor de garnituur)
  • 50 g emmental (voor de garnituur)
  • 1/2 meergranen houthakkersbrood (voor de garnituur)
  • peper en zout
  • 1 el ‘Fish Mix’ Market Fresh
  • 1 el visfond in poeder Maggi
  • 1 dl witte vermout
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 takken rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 400 g hele bevroren garnalen
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 rode peper
  • 400 g fijne tomatenpulp Mutti (1 blik)
  • 2 sjalotten
  • 3 stengels witte selder
  • 3 wortelen
  • 200 g calamaresringen
  • 250 g gekookte krabklauwen
  • 400 g zeebaarsfilets met vel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Vermouth | Bianco | 15% vol.alc.
    1,5 l
    8,90 €/l
    €13,35
  • Fond | Vis | 90g
    90 gr
    54,33 €/kg
    €4,89
  • ASC Hele garnalen
    400 gr
    22,48 €/kg
    €8,99
  • Kruiden | Vis mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 40 min.

    1. Snijd de zeebaarsfilets en de krabklauwen in 2. Sla met een mes op de klauwstukken om ze te breken. Snijd de ontdooide garnaalstaarten in 2 en verwijder het darmkanaal (laat de koppen heel).
    2. Snipper de sjalotten en de selder, snijd de wortelen in schijfjes. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Pers het teentje knoflook. Fruit alles in een gietijzeren stoofpan op de barbecue (of op een matig vuurtje), met de tijm, de rozemarijn en de kruidenmix. Voeg de vermout en de witte wijn na 5 min. toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg dan 5 dl water, de visfond en de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op de zijkant van de barbecue pruttelen.
    3. Doe de vis, de schaaldieren en de calamares in de soep. Breng opnieuw aan de kook, duw de stoofpan naar de zijkant van de barbecue, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Gril intussen het brood in stukken op de barbecue.
    4. Breng verder op smaak, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met het brood. Zet de rouille en geraspte emmental op tafel voor op het brood.

    Tip: Voeg eventueel enkele voorgekookte vastkokende aardappelen samen met de vis in de bouillabaisse toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 110 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 6,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Bouillabaisse op de barbecueA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Vermouth | Bianco | 15% vol.alc.
    1,5 l
    8,90 €/l
    €13,35
  • Fond | Vis | 90g
    90 gr
    54,33 €/kg
    €4,89
  • ASC Hele garnalen
    400 gr
    22,48 €/kg
    €8,99
  • Kruiden | Vis mix
    Dit product is niet meer beschikbaar