Recept zoekresultatenVélouté van zoete aardappelen met peren
Delhaize logo
  • Vélouté van zoete aardappelen met peren
    B
Vélouté van zoete aardappelen met perenB

Vélouté van zoete aardappelen met peren

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

5 porties
  • munt
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 ui
  • 500 g vaste peren
  • 1 el zachte of pikante paprika
  • 650 g zoete aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 l water
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • munt
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 ui
  • 500 g vaste peren
  • 1 el zachte of pikante paprika
  • 650 g zoete aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 l water
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon

Begin met koken

1
Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
2
Schil ondertussen de peren en snij ze in blokjes, evenals de zoete aardappelen. Voeg ze toe aan de stoofpot, bestrooi met paprika, meng 2 min., doe er het water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
3
Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen.
4
Laat 5 min. rusten. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
5
Dien heel warm op, bestrooid met wat verse munt. Serveer met naan- of stokbrood.
1
Fruit de gehakte ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
2
Schil ondertussen de peren en snij ze in blokjes, evenals de zoete aardappelen. Voeg ze toe aan de stoofpot, bestrooi met paprika, meng 2 min., doe er het water en de verkruimelde bouillonblokjes bij.
3
Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen.
4
Laat 5 min. rusten. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
5
Dien heel warm op, bestrooid met wat verse munt. Serveer met naan- of stokbrood.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 203; energie (kCal): 48; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 210,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 203; energie (kCal): 48; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 210,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,39

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Peren | Conference | Verpakt | 4st

Delhaize

Peren | Conference | Verpakt | 4st

600 gr

€2,19

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Totaal:
€9,21