Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKruidige soep met bloemkool
Delhaize logo
  • Kruidige soep met bloemkool

Kruidige soep met bloemkool

Kruidige soep met bloemkool
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • harissa in tube (facultatief)
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 600 g tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 50 g langekorrelrijst
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 2 el gehakte koriander
  • peper
  • zout
  • harissa in tube (facultatief)
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 600 g tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 50 g langekorrelrijst
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 2 el gehakte koriander
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd
1
Splits de bloemkool op in heel kleine roosjes en snij de stengels in dobbelsteentjes. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Mix deze met de tomatenpuree en 25 cl water. Zet opzij.
2
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min. in op zacht vuur. Voeg dan citroenschil en ras-el-hanout toe, roer 2 min., voeg bloemkool en rijst toe. Giet er het tomatenmengsel bij en 50 cl water. Doe er het verkruimelde bouillonblokje bij en breng aan de kook. Laat 20 min. met deksel sudderen op zacht vuur.
3
Voeg peterselie en koriander toe, breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood. Geef er de harissa apart bij voor wie van pikant houdt.
1
Splits de bloemkool op in heel kleine roosjes en snij de stengels in dobbelsteentjes. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Mix deze met de tomatenpuree en 25 cl water. Zet opzij.
2
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min. in op zacht vuur. Voeg dan citroenschil en ras-el-hanout toe, roer 2 min., voeg bloemkool en rijst toe. Giet er het tomatenmengsel bij en 50 cl water. Doe er het verkruimelde bouillonblokje bij en breng aan de kook. Laat 20 min. met deksel sudderen op zacht vuur.
3
Voeg peterselie en koriander toe, breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood. Geef er de harissa apart bij voor wie van pikant houdt.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Piment voor harissa
Santa Maria Kruiden | Piment voor harissa
27 gr
-10% voor 3
3
29
Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
-20%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
€2,19
Tomaten | San Marzano
Delhaize Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
2
79
Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
2de tegen -50%
1
89
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Citroenen 4 stuks | Bio
Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
500 gr
Bio
    2
    29
    Santa Maria | Ras El Hanout
    Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    45
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €29,57