1
Splits de bloemkool op in heel kleine roosjes en snij de stengels in dobbelsteentjes. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Mix deze met de tomatenpuree en 25 cl water. Zet opzij.
2
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min. in op zacht vuur. Voeg dan citroenschil en ras-el-hanout toe, roer 2 min., voeg bloemkool en rijst toe. Giet er het tomatenmengsel bij en 50 cl water. Doe er het verkruimelde bouillonblokje bij en breng aan de kook. Laat 20 min. met deksel sudderen op zacht vuur.
3
Voeg peterselie en koriander toe, breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood. Geef er de harissa apart bij voor wie van pikant houdt.
1
Splits de bloemkool op in heel kleine roosjes en snij de stengels in dobbelsteentjes. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Mix deze met de tomatenpuree en 25 cl water. Zet opzij.
2
Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min. in op zacht vuur. Voeg dan citroenschil en ras-el-hanout toe, roer 2 min., voeg bloemkool en rijst toe. Giet er het tomatenmengsel bij en 50 cl water. Doe er het verkruimelde bouillonblokje bij en breng aan de kook. Laat 20 min. met deksel sudderen op zacht vuur.
3
Voeg peterselie en koriander toe, breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met brood. Geef er de harissa apart bij voor wie van pikant houdt.