Recept zoekresultatenVarkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroop
Delhaize logo
A
Varkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroopA

Varkenshaasje gevuld met geitenkaas en ahornsiroop

Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 varkenshaasjes van 375 g elk
  • 1 dl ahornsiroop
  • 60 g verse geitenkaas "Le Petit Rondin"
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 2 el mosterd
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • peper
  • 2 varkenshaasjes van 375 g elk
  • 1 dl ahornsiroop
  • 60 g verse geitenkaas "Le Petit Rondin"
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 2 el mosterd
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • peper

Begin met koken

: 20 min. bereiding + 45 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6/7 - 200°C.
2
Meng de ahornsiroop met het sap van de citroen, de olijfolie, de mosterd, de kerrie, peper en zout. Zet opzij.
3
Snij de uiteinden van de varkenshaasjes af en leg ze opzij voor de vulling. Snij de haasjes in de lengte diep in, maar snij net niet helemaal door. Leg ze open.
4
Voor de vulling mix je in een keukenrobot de uiteinden van de haasjes met het ei, de geitenkaas, tijm, peper en zout. Smeer op elk haasje de helft van de vulling uit, bedek met rucolablaadjes en rol op. Bind de varkenshaasjes vast met keukentouw en leg ze in een ovenschaal. Overgiet en bestrijk met de saus en zet 15 min. in de oven op 200°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en laat het vlees nog 30 min. bakken, bedruip het regelmatig met de saus.
5
Verwijder het touw en snij de varkenshaasjes in plakken. Serveer met de saus en de resterende rucola. Lekker met verse pasta en een groene groente.
1
Verwarm de oven voor op th. 6/7 - 200°C.
2
Meng de ahornsiroop met het sap van de citroen, de olijfolie, de mosterd, de kerrie, peper en zout. Zet opzij.
3
Snij de uiteinden van de varkenshaasjes af en leg ze opzij voor de vulling. Snij de haasjes in de lengte diep in, maar snij net niet helemaal door. Leg ze open.
4
Voor de vulling mix je in een keukenrobot de uiteinden van de haasjes met het ei, de geitenkaas, tijm, peper en zout. Smeer op elk haasje de helft van de vulling uit, bedek met rucolablaadjes en rol op. Bind de varkenshaasjes vast met keukentouw en leg ze in een ovenschaal. Overgiet en bestrijk met de saus en zet 15 min. in de oven op 200°C. Verlaag de temperatuur tot 150°C en laat het vlees nog 30 min. bakken, bedruip het regelmatig met de saus.
5
Verwijder het touw en snij de varkenshaasjes in plakken. Serveer met de saus en de resterende rucola. Lekker met verse pasta en een groene groente.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 626; energie (kCal): 149; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,7; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 452,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 626; energie (kCal): 149; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 5,7; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 452,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varkenshaasje

Delhaize

Varkenshaasje

+/- 515 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€6,84

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Geitenkaas

ChèvrArdennes

Geitenkaas

120 gr

€2,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€24,33