Delhaize logo
  • Trio van zalm
Trio van zalm

Trio van zalm

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 45 min
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Natuur | Warmgerookt

Delhaize

Zalm | Natuur | Warmgerookt

250 gr

€8,79

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,39

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Mosterd

Bister

Mosterd

250 gr

€1,85

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€14,80