Recept zoekresultatenPink rainbow cake
Delhaize logo
  • Pink rainbow cake
    E
Pink rainbow cakeE

Pink rainbow cake

Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

14 porties
  • 3 dl melk
  • 8 eiwitten
  • 340 g boter op kamertemperatuur
  • 380 g bloem
  • 1 kl zout
  • 2 kl bakpoeder
  • 450 g suiker
  • 1/2 kl vanille-extract
  • eetbare kleurstof magenta
  • 500 g poedersuiker (voor het glazuur)
  • 120 g roomkaas
  • 3 dl melk
  • 8 eiwitten
  • 340 g boter op kamertemperatuur
  • 380 g bloem
  • 1 kl zout
  • 2 kl bakpoeder
  • 450 g suiker
  • 1/2 kl vanille-extract
  • eetbare kleurstof magenta
  • 500 g poedersuiker (voor het glazuur)
  • 120 g roomkaas

Begin met koken

1
Voor deze taart, moet je 5 identieke cakes bakken om op elkaar te stapelen. Gebruik telkens dezelfde springvorm van 20 cm diameter, die je met een vel bakpapier bekleedt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Meng de bloem, het bakpoeder en 1 kl zout. Houd ½ kopje fijne suiker apart. Klop 340 g boter met de rest van de fijne suiker tot een uniform, wit mengsel. Voeg de helft van het vanille-extract toe en dan het bloemmengsel, afwisselend met 2,4 dl melk. Meng zorgvuldig.
4
Klop de eiwitten tot schuim, voeg op het einde het kopje suiker toe en klop alles tot een stevige, glanzende massa.
5
Roer de helft van de eiwitten met een spatel onder de bereiding en meng er dan de rest onder.
6
Verdeel het cakedeeg in 5 gelijke delen en houd ze in afzonderlijke kommen apart. Voeg 1 à 2 druppels kleurstof toe aan het eerste deel, 3 à 4 druppels aan een tweede deel en verhoog de kleurintensiteit in dezelfde verhoudingen voor het derde tot het vijfde deel.
7
Giet het eerste deel van het deeg in de springvorm en schuif het 30 à 35 min in de oven. Ontvorm de cake voorzichtig en herhaal voor de andere delen.
8
Snijd de bovenste laag van de cakes zodat ze niet bol staan.
9
Maak het glazuur: kneed 120 g boter, de verse kaas en een snufje zout tot een homogeen mengsel. Voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe. Roer er een beetje melk onder en ½ kl vanille-extract. Klop stevig op tot een luchtig mengsel. Voeg indien nodig nog een beetje melk toe. Laat even in de koelkast rusten.
10
Besmeer de eerste cake met behulp van een spatel met een laagje glazuur, tot ± ½ cm van de rand. Leg er de tweede lichtgekleurde cake bovenop en besmeer hem ook met glazuur. Stapel alle cakes op dezelfde manier op elkaar. Besmeer heel de taart met een eerste fijne laag glazuur en zet ze 30 min in de diepvriezer zodat het glazuur hard wordt.
11
Haal de taart uit de diepvriezer en besmeer ze met een tweede laag glazuur. Werk eventueel af met rozenblaadjes of eetbare bloemen.
1
Voor deze taart, moet je 5 identieke cakes bakken om op elkaar te stapelen. Gebruik telkens dezelfde springvorm van 20 cm diameter, die je met een vel bakpapier bekleedt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Meng de bloem, het bakpoeder en 1 kl zout. Houd ½ kopje fijne suiker apart. Klop 340 g boter met de rest van de fijne suiker tot een uniform, wit mengsel. Voeg de helft van het vanille-extract toe en dan het bloemmengsel, afwisselend met 2,4 dl melk. Meng zorgvuldig.
4
Klop de eiwitten tot schuim, voeg op het einde het kopje suiker toe en klop alles tot een stevige, glanzende massa.
5
Roer de helft van de eiwitten met een spatel onder de bereiding en meng er dan de rest onder.
6
Verdeel het cakedeeg in 5 gelijke delen en houd ze in afzonderlijke kommen apart. Voeg 1 à 2 druppels kleurstof toe aan het eerste deel, 3 à 4 druppels aan een tweede deel en verhoog de kleurintensiteit in dezelfde verhoudingen voor het derde tot het vijfde deel.
7
Giet het eerste deel van het deeg in de springvorm en schuif het 30 à 35 min in de oven. Ontvorm de cake voorzichtig en herhaal voor de andere delen.
8
Snijd de bovenste laag van de cakes zodat ze niet bol staan.
9
Maak het glazuur: kneed 120 g boter, de verse kaas en een snufje zout tot een homogeen mengsel. Voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe. Roer er een beetje melk onder en ½ kl vanille-extract. Klop stevig op tot een luchtig mengsel. Voeg indien nodig nog een beetje melk toe. Laat even in de koelkast rusten.
10
Besmeer de eerste cake met behulp van een spatel met een laagje glazuur, tot ± ½ cm van de rand. Leg er de tweede lichtgekleurde cake bovenop en besmeer hem ook met glazuur. Stapel alle cakes op dezelfde manier op elkaar. Besmeer heel de taart met een eerste fijne laag glazuur en zet ze 30 min in de diepvriezer zodat het glazuur hard wordt.
11
Haal de taart uit de diepvriezer en besmeer ze met een tweede laag glazuur. Werk eventueel af met rozenblaadjes of eetbare bloemen.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1501; energie (kCal): 360; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 49,6; suikers (g): 38,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 640,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1501; energie (kCal): 360; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 49,6; suikers (g): 38,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 640,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 14 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

2 × 250 gr

€1,58

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Reeds in je keuken

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

2 × 250 gr

€7,18

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,59

Totaal:
€4,64