Recept zoekresultatenGevulde tomaten
Delhaize logo
  • Gevulde tomaten
    A
Gevulde tomatenA

Gevulde tomaten

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 grote tomaten
  • 1 bosje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 g ronde korrelrijst
  • 1 ui
  • 4 grote tomaten
  • 1 bosje dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 g ronde korrelrijst
  • 1 ui

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Spoel de rijst met koud water. Kook hem 10 minuten in kokend gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
3
Snipper de knoflook en de ui, fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen. Hak de dille fijn. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snijd een hoedje van de tomaten en haal ze voorzichtig leeg. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
4
Vermeng in een grote schaal de rijst met de knoflook, uisnippers, dille, pijnboompitten en tomatenblokjes. Kruid met zout en ½ koffielepel paprikapoeder. Vul de tomaten met het mengsel. Zet de hoedjes er weer op. Besprenkel met olijfolie en bak de tomaten 30 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Spoel de rijst met koud water. Kook hem 10 minuten in kokend gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
3
Snipper de knoflook en de ui, fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen. Hak de dille fijn. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snijd een hoedje van de tomaten en haal ze voorzichtig leeg. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
4
Vermeng in een grote schaal de rijst met de knoflook, uisnippers, dille, pijnboompitten en tomatenblokjes. Kruid met zout en ½ koffielepel paprikapoeder. Vul de tomaten met het mengsel. Zet de hoedjes er weer op. Besprenkel met olijfolie en bak de tomaten 30 minuten in de oven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 281,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 281,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegan
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

Bosto

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

2 x 200 gr

€3,49

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€17,11