Recept zoekresultatenSpaanse tortilla
Delhaize logo
  • Spaanse tortilla
    A
Spaanse tortillaA

Spaanse tortilla

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 grote ui
  • 6 grote eieren
  • 1 e.l. olijfolie
  • zout
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 grote ui
  • 6 grote eieren
  • 1 e.l. olijfolie
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de aardappelen en snij ze verticaal in vieren en vervolgens in kleine plakjes. Hak de ui in grove stukken. Pocheer gedurende een tiental minuten in de friteuse, op 150°C. De bedoeling is niet om krokante frietjes te verkrijgen, maar zachte en nauwelijks gekleurde aardappelen. Laat goed uitlekken.
2
Sla de eieren tot een omelet en voeg 2 eetlepels water en wat zout toe. Voeg ook de aardappelen en de ui toe en controleer de kruiding.
3
Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag met een diameter van 24 cm. Giet de bereiding in de pan en laat ongeveer 2 minuten sudderen op een matig vuur. Zet een deksel op de pan, druk goed aan en draai om. Haal de pan weg, de tortilla ligt nu omgekeerd op het deksel. Laat de tortilla terug in de pan glijden, ga rond de randen met een spatel en laat 1 tot 2 minuten pruttelen op een matig vuur.
4
Serveer warm of koud, met een salade of in kleine partjes gesneden als tapas.
1
Schil de aardappelen en snij ze verticaal in vieren en vervolgens in kleine plakjes. Hak de ui in grove stukken. Pocheer gedurende een tiental minuten in de friteuse, op 150°C. De bedoeling is niet om krokante frietjes te verkrijgen, maar zachte en nauwelijks gekleurde aardappelen. Laat goed uitlekken.
2
Sla de eieren tot een omelet en voeg 2 eetlepels water en wat zout toe. Voeg ook de aardappelen en de ui toe en controleer de kruiding.
3
Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag met een diameter van 24 cm. Giet de bereiding in de pan en laat ongeveer 2 minuten sudderen op een matig vuur. Zet een deksel op de pan, druk goed aan en draai om. Haal de pan weg, de tortilla ligt nu omgekeerd op het deksel. Laat de tortilla terug in de pan glijden, ga rond de randen met een spatel en laat 1 tot 2 minuten pruttelen op een matig vuur.
4
Serveer warm of koud, met een salade of in kleine partjes gesneden als tapas.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 164,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 452; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 164,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Spaans
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€4,88