Recept zoekresultatenKrokante sigaren met spinazie en feta
Delhaize logo
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
    E

Krokante sigaren met spinazie en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Picknick
Hapjes
Krokante sigaren met spinazie en fetaE

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 200 g feta
  • 2 el pijnboompitten
  • 40 g gesmolten boter
  • 30 g jonge spinazieblaadjes
  • 6 vellen brickdeeg

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Brickvellen

Delhaize

Brickvellen

170 gr

€2,69

Totaal:
€16,05

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
  3. Snij de feta in staafjes (1 per portie) en snij de brickvellen in twee.
  4. Besmeer een half brickvel met gesmolten boter. Leg 3 spinazieblaadjes langs en in het midden van de gesneden kant. Leg er een staafje feta op, voeg enkele pijnboompitten toe en vouw de punten naar het midden toe. Rol alles op en leg op de met bakpapier beklede ovenplaat. Maak zo de sigaren (1 per portie).
  5. Bak ze in 12 min. goudbruin in de oven.
  6. Serveer warm bij het aperitief.

Kooktip

Je kan deze krokante sigaren ook als voorgerecht serveren. Geef er dan een slaatje bij en reken 3 of 4 stuks per persoon.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1412; energie (kCal): 341; vetten (g): 29,4; verzadigde vetten (g): 15,9; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 1,9. Energie (kcal/portie): 87,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieE
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1412; energie (kCal): 341; vetten (g): 29,4; verzadigde vetten (g): 15,9; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 1,9. Energie (kcal/portie): 87,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Vegetarisch
Picknick
Overig
Zomer,Lente
Hapjes
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
    E

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Brickvellen

Delhaize

Brickvellen

170 gr

€2,69

Totaal:
€16,05