Recept zoekresultatenMarokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
Delhaize logo
  • Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
    A
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissaA

Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kl harissa in tube
  • 3 el gehakte koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 600 g lamsfilet
  • 5 cl citroensap
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 1 kl harissa in tube
  • 3 el gehakte koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 600 g lamsfilet
  • 5 cl citroensap
  • 10 cl olijfolie
  • peper

Begin met koken

15 min. + 20 min. watchttijd
1
Doe de koriander, de komijn, het kaneel, de olie, het citroensap en peper en zout in de beker van de mixer. Mix tot een homogene saus.
2
Giet 1/3 van deze saus in een schaal en wentel er de lamsfilets goed in, dek af en laat 20 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Doe de harissa bij de rest van de saus en zet opzij.
4
Verwarm de grill of een braadpan met dikke bodem voor en laat de filets 4 minuten aan elke kant roosteren, tot ze rosé gebakken zijn. Laat ze 1 min. rusten, snij ze dan schuin in dikke plakken.
5
Dien de filets meteen op met de saus. Serveer met couscous en een salade van tomaten en rode ui.
1
Doe de koriander, de komijn, het kaneel, de olie, het citroensap en peper en zout in de beker van de mixer. Mix tot een homogene saus.
2
Giet 1/3 van deze saus in een schaal en wentel er de lamsfilets goed in, dek af en laat 20 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Doe de harissa bij de rest van de saus en zet opzij.
4
Verwarm de grill of een braadpan met dikke bodem voor en laat de filets 4 minuten aan elke kant roosteren, tot ze rosé gebakken zijn. Laat ze 1 min. rusten, snij ze dan schuin in dikke plakken.
5
Dien de filets meteen op met de saus. Serveer met couscous en een salade van tomaten en rode ui.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 811; energie (kCal): 195; vetten (g): 14,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 393,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 811; energie (kCal): 195; vetten (g): 14,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 393,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Gluten vrij
Pasen,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Piment voor harissa

Santa Maria

Kruiden | Piment voor harissa

27 gr

€3,29

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€9,27