• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Glutenvrije producten: Vraag blijft stijgen

Verkoop vers glutenvrij brood stijgt met 70 %
Meer dan 70 alternatieve producten voor klanten met een glutenintolerantie
Delhaize introduceert nieuwe producten zoals verse glutenvrije pasta

Glutenintolerantie: 1 persoon op 200 in België

Gluten is een plantaardig eiwit dat aanwezig is in bepaalde granen: rogge, gerst, tarwe, spelt, en in mindere mate in haver. Coeliakie betekent dus dat je intolerant bent voor dit eiwit wanneer je een voedingsmiddel met gluten eet. Deze ziekte is wijdverbreid in de Westerse landen terwijl Chinezen, Japanners en Afrikanen, wiens eetcultuur op andere granen gebaseerd is, er veel minder onder lijden.

Momenteel bestaat er geen enkele behandeling voor coeliakie. De enige manier om geen symptomen te krijgen, is om een streng dieet te volgen en alle voedingswaren die dit eiwit bevatten, volledig van het menu te schrappen. Maar gluten zijn algemeen aanwezig in onze dagelijkse voeding: granen, pasta, koekjes, ontbijtgranen, maar ook in een zeer groot aantal sauzen, soepen, bereide maaltijden, fruityoghurt en andere desserts, waarin het als bindmiddel wordt gebruikt.

Een assortiment van meer dan 70 producten zonder gluten

Een beperkend dieet volgen is vaak moeilijk, duur en weinig toegankelijk. Het kan zelfs voor een sociale handicap zorgen, vooral voor kinderen: geen sandwiches, geen verjaardagstaart die met glutenhoudende bloem is gemaakt. Om het dagelijkse leven makkelijker te maken van klanten die glutenintolerant zijn of op zoek zijn naar een beter voedingspatroon, biedt Delhaize een ruim en gevarieerd assortiment aan om deze klanten te begeleiden van het ontbijt tot het dessert: Meer dan 70 producten zonder gluten, in functie van de grootte van de winkel. Dankzij dit grote productgamma kunnen de klanten in de bakkerij, droge voeding en diepvriesafdeling van hun supermarkten kwaliteitsvolle producten vinden, geselecteerd op basis van hun smaak. Bij Delhaize mag iedereen van lekker eten genieten, wat hun behoeften op voedingsvlak ook zijn. Hiervoor is een aparte rayon voorzien, aangegeven door het “zonder-gluten”-symbool. Daarnaast zijn er ook specifieke producten in het versassortiment. En daarenboven zijn alle producten van het gamma fijne vleeswaren glutenvrij.

Toppers in het assortiment zijn de verse glutenvrije broden met een stijgijng van meer dan 70 % en de glutenvrije maaltijden met een stijging van bijna 30 %.

Nieuw bij Delhaize in het glutenvrije assortiment

Goed nieuws voor al wie glutenintolerant is en graag verse pasta eet: er is nu een glutenvrije variant. De klant heeft de keuze uit tortellini gevuld met ham of verse tagliatelle. Lekker en gemakkelijk te bereiden.

Prijs: vanaf € 4,29 – 250 gr

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Begin januari 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw (België en Luxemburg) 765 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be. Delhaize België, dat in 2016 een omzet verwezenlijkte van EUR 5,0 miljard en in België een marktaandeel had van 24,1%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, die actief is in 11 landen en ongeveer 375.000 mensen tewerkstelt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6.500 winkels. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje