• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Persbericht: 24 juli 2017

Delhaize zet winkelexpansie verder

Supermarktketen opent in tweede jaarhelft maar liefst 16 nieuwe winkels

2017 brengt in totaal 120 winkelvernieuwingen met zich mee

Brussel - Nadat in de eerste helft van 2017 al 13 gloednieuwe Delhaize-winkels het levenslicht zagen, komen er daar 16 nieuwe winkels bij in de tweede helft van het jaar. De expansie is zo breed mogelijk, aangezien Delhaize haar klanten dichtbij een winkel wil aanbieden die voldoet aan alle moderne eisen en aan de wekelijkse- en dagelijkse aankoopbehoeften van de klanten. Naast de openingen worden dit jaar in totaal ook 120 winkels in een nieuw jasje gestoken, om ervoor te zorgen dat de Delhaize-klant kan genieten van de beste winkelervaring.

We zijn net halfweg het jaar en tijd om een bilan op te maken van de expansie bij Delhaize. De eerste helft van het jaar leverde al 13 gloednieuwe Delhaize-winkels op (2 AD, 7 Proxy en 4 Shop & Go). De tweede helft wordt de expansie voortgezet met 16 winkels. Die expansie kadert in de huidige Delhaize-strategie en heeft twee voorname redenen. Enerzijds zijn er nog blinde vlekken in het winkelnetwerk die dienen opgevuld te worden. Anderzijds zijn er steeds meer opkomende buurten, zoals Het Eilandje in Antwerpen en de buurt rond het Koning Albert I-plein in Charleroi, die door een stijgende bevolking vragen om een nabij gelegen winkel.

 

Naast het expansieplan zijn er dit jaar in totaal ook 120 winkelvernieuwingen voorzien; het hoogst aantal per jaar dat Delhaize ooit heeft voorzien. Daarbij wordt de vertrouwde Delhaize-winkel volledig gemoderniseerd, zowel vanuit commercieel (hernieuwing assortiment, modernisering decoratie) als technisch oogpunt (aangepaste verwarming en koeling). Er wordt ook veel aandacht geschonken aan een verbeterde structuur van de winkel, die ertoe zal leiden dat de klant zich nog beter door de winkel kan begeven.

 

Geen hinder voor de klant

 

Bij elke vernieuwing doet Delhaize er alles aan om ervoor te zorgen dat de klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de aanpassingen. Zo worden in bepaalde gevallen, daar waar de vernieuwing erom vraagt, zelfs tijdelijke winkels geopend. Op die manier kan Delhaize haar klanten zo goed mogelijk blijven bedienen. De tijdelijke winkel wordt meestal geïnstalleerd in een tent op de parking van de winkel of in het parkeergebouw.

 

Delhaize-winkels

 

Op dit ogenblik staat de winkelteller voor Delhaize op 771. Daarvan bevindt het merendeel zich in België, welgeteld 720:

 

·         128 Delhaize-supermarkten

·         228 AD Delhaize-winkels

·         234 Proxy Delhaize-winkels

·         130 Shop & Go-winkels

 

De overige 51 Delhaize-winkels bevinden zich in Luxemburg.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Begin januari 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw (België en Luxemburg) 765 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be. Delhaize België, dat in 2016 een omzet verwezenlijkte van EUR 5,0 miljard en in België een marktaandeel had van 24,1%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, die actief is in 11 landen en ongeveer 375.000 mensen tewerkstelt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6.500 winkels. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje