• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Verkoop Cuvée Kortrijk van Delhaize levert 5.128 euro op voor Mama's voor Mama's

05/10/2016

Kortrijk – Vandaag heeft Delhaize een cheque van 5.128 euro overhandigd aan Mama’s voor Mama’s, een ruilwinkel voor babykleren en -spullen. In april 2015 startte de verkoop van de Cuvée Kortrijk waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 5.128 flessen verkocht.

In april 2015 lanceerden Delhaize en de Stad Kortrijk samen een “Cuvée Kortrijk”. Per verkochte fles zou er €1 gaan naar de werking van Mama’s voor Mama’s, een ruilwinkel voor babykleren en -spullen. Maar liefst 5.128 flessen werden verkocht wat de totale opbrengst voor Mama’s voor Mama’s op 5.128 euro brengt. Vandaag overhandigde Delhaize officieel de cheque van 5.128 euro aan de Mama’s voor Mama’s.
Met de lancering van de speciale “Cuvée Kortrijk” willen Delhaize en de stad Kortrijk hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld. En dat is meer dan gelukt.
 

Het goede doel: Mama’s voor Mama’s

De vereniging is een uitstekend voorbeeld van hoe je kinderarmoede kan bestrijden. In het armoedeplan, gelanceerd door stad en OCMW Kortrijk in 2013, werd ruimte gelaten voor het ondersteunen van lokale initiatieven die ten goede komen aan mensen in armoede. Daarop stelden twee mama’s, Aurika en Tania, voor een ruilwinkel te beginnen voor baby- en kinderspullen, met bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen. Ouders van kinderen tot en met 3 jaar kunnen in de ruilwinkel gratis babyspullen en -kledij ruilen in plaats van alles nieuw te kopen. De geboorte van een baby is niet alleen een vreugdevolle, maar ook een dure aangelegenheid. De aankoop van kledij en een volledige baby-uitzet neemt dan ook een flinke hap uit het gezinsbudget. Kledij en materiaal verdwijnen zo niet meer in het afvalcircuit, maar krijgen een nieuw leven.

"We zijn erg trots deze cheque in ontvangst te mogen nemen. De opbrengst zal ingezet worden om onze werking verder te zetten en de gezinnen in Groot Kortrijk te blijven verder helpen,” getuigt Aurika Inslegers, verantwoordelijke van de ruilwinkel Mama’s voor Mama’s.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

    Je mandje is leeg

    Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

    Naar het winkelmandje