• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

GEZOCHT : 50 BEENHOUWERS EN 150 SUPERMARKT-DIRECTEURS EN ADJUNCT-DIRECTEURS BIJ DELHAIZE

Delhaize en VDAB werken samen om knelpuntberoepen in te vullen


Brussel – Delhaize zoekt dringend 50 beenhouwers en 150 directeurs en adjunctdirecteurs voor haar supermarkten. Delhaize wil deze functies zo snel mogelijk invullen. Zo werkt ze nu al met een eigen beenhouwersschool en organiseert ze een unieke aanwervingsdag voor directeurs en adjunct-directeurs. De samenwerkingsovereenkomst met VDAB moet ervoor zorgen dat deze vacatures sneller ingevuld worden.

Naar aanleiding van het werkbezoek van Vlaams minister van werk Philippe Muyters heeft Delhaize haar aanpak voorgesteld om bepaalde knelpuntberoepen in de toekomst efficiënter en creatiever in te vullen. Zo merkt Delhaize dat het moeilijker wordt om geschikte kandidaten te vinden voor bepaalde knelpuntfuncties en meer bepaald beenhouwers, winkeldirecteurs en adjunct-directeurs. In dat kader ondertekenden Denis Knoops, CEO van Delhaize België, Philippe Muyters, Vlaamse minister van Werk en Fons Leroy, Gedelegeerd Bestuurder van VDAB een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen Delhaize en VDAB om samen op zoek te gaan naar talentvolle nieuwe medewerkers.

Samenwerkingsovereenkomst met VDAB

De vernieuwde samenwerkingsovereenkomst tussen Delhaize en VDAB is gericht op een vlotte doorstroming van potentiële kandidaten naar nieuwe professionele opportuniteiten bij Delhaize.

Hoe zal dit praktisch in zijn werk gaan ? In eerste plaats zal Delhaize VDAB op de hoogte brengen van zijn concrete behoeftes rond recrutering. Op basis hiervan zal VDAB gerichte acties nemen om de vacatures van Delhaize bekend te maken en potentiële kandidaten te selecteren en door te verwijzen.

Tegelijkertijd zal VDAB Delhaize ondersteunen met informatie rond arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen en HR-advies. Wat opleidingen betreft onderzoekt VDAB samen met Delhaize de behoefte aan opleiding op maat, ter plaatse of in één van de VDAB-opleidingscentra.

Delhaize hoopt zo dat de openstaande vacatures en de meer dan 1000 verwachte aanwervingen in 2017, zowel bij Delhaize als de zelfstandige winkels, sneller kunnen ingevuld worden.

Beenhouwers

De laatste jaren is het aanwerven van bedreven beenhouwers steeds moeilijker geworden. Het aanbod daalt en de vraag naar geschoolde beenhouwers neemt toe. Delhaize heeft dit jaar maar liefst 50 vacatures open staan. Heel wat scholen hebben de opleiding tot beenhouwer geschrapt vanwege de toenemende kosten, de dalende interesse en de steeds strengere veiligheids – en milieunormen. Delhaize heeft daarom een eigen beenhouwersopleiding ontwikkeld en is van plan om deze inspanningen nog te intensifiëren in samenwerking met VDAB.

De beenhouwersschool moet deze bovenstaande problematiek aanpakken en de jongeren laten inzien wat een job als beenhouwer nu net zo interessant maakt. Bovendien bevordert het project de ontwikkeling en het talent van de leerling-beenhouwers.

Uitstekende ondersteuning dankzij peterschapsactie

De leerlingen staan er echter niet alleen voor. Een peterschapsactie zorgt ervoor dat elke student op het terrein in ‘zijn’ supermarkt, de nodige kennis en ondersteuning krijgt. Verschillende ervaren Delhaize beenhouwers staan klaar om de leerling-beenhouwers advies en feedback te geven voor en na elke proef. Ook krijgt de leerling op deze manier de kans om de opgedane theorie en kennis in te oefenen op de werkplek. De cursisten worden ook na de beenhouwersschool nog verder opgevolgd en begeleid. Tijdens een 2 jaar durende praktijkopleiding vergroten de cursisten hun kennis en bevorderen ze hun technische vaardigheden. Op het einde van de rit mogen ze zich volleerde beenhouwers noemen.

Directeurs en adjunct-directeurs

Ook bij de zoektocht naar directeurs en adjunct-directeurs merkt Delhaize dat het steeds moeilijker wordt om geschikte kandidaten te vinden. Op dit moment staan 150 functies open. Om nog beter en efficiënter de juiste talenten te vinden, organiseert Delhaize specifieke recruteringsmomenten. Zo heeft Delhaize recent een management game georganiseerd waarop potentiële kandidaten ondergedompeld worden in het echte leven van een supermarktdirecteur of adjunct via een business game en verschillende interviews met HR managers en District Managers. Hierdoor kan Delhaize al snel ontdekken welke talenten de kandidaten hebben en hoe ze reageren op levensechte situaties. Delhaize zal ook dit jaar een aantal marathondagen organiseren waarbij kandidaten de volledige procedure van recrutering in een dag kunnen volgen. Dit levert een win-win op voor iedereen. Delhaize merkt al snel welke kandidaten in aanmerking komen voor een job. De kandidaat kan dadelijk voelen wat het is om voor Delhaize te werken en krijgt snel feedback. In de toekomst zal Delhaize nieuwe creatieve methodes verder ontwikkelen om de juiste kandidaten te selecteren.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Begin januari 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw (België en Luxemburg) 765 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be. Delhaize België, dat in 2016 een omzet verwezenlijkte van EUR 5,0 miljard en in België een marktaandeel had van 24,1%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, die actief is in 11 landen en ongeveer 375.000 mensen tewerkstelt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6.500 winkels. *Bron AC Nielsen

Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst