• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  

Gezocht: jongeren die bouwen aan een betere samenleving

04/04/2017

Voor deze tiende editie van zijn projectoproep nodigt het Delhaize Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, jongeren en jeugdwerkingen uit om projecten in te dienen waarin kinderen en jongeren een centrale rol spelen bij het bevorderen van de sociale cohesie.

Veel jongeren nemen immers actief deel aan het buurt- of stadsleven. Daarom wil het Delhaize Fonds initiatieven aanmoedigen waarin jongeren en kinderen hun creativiteit en energie steken, en op die manier zorgen voor betere contacten tussen buren of voor een grotere samenhorigheid in hun wijk, dorp of stad.

Het kan gaan om jongeren die activiteiten organiseren voor een betere integratie van vluchtelingen of die ICT lessen geven aan ouderen. Artistieke workshops waarbij jongeren uit de gemeente met verschillende sociaal-culturele achtergronden samen voorwerpen, muziek, toneel, een fototentoonstelling… creëren. Initiatieven die minderjarige vluchtelingen helpen aansluiting te vinden bij lokale verenigingen of evenementen. Kinderen, jongeren en volwassenen die samen een boodschappendienst organiseren voor geïsoleerde of zieke personen uit de buurt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele projecten waarin jongeren hun energie steken in dienst van hun gemeenschap.

Delhaize engageert zich zo om kinderen en jongeren te steunen en de diverse initiatieven waarvoor ze zich dagelijks inzetten, kracht bij te zetten. Want kinderen vormen de toekomst van de samenleving. Delhaize steunt dit jaar bijvoorbeeld ook de Make-a-Wish Stichting, in het kader van de 150ste verjaardag van het bedrijf.

Video: Projectoproep 2017 Delhaize Fonds

De dossiers voor de oproep moeten voor 8 juni 2017 bij de Koning Boudewijnstichting worden ingediend. Een jury van onafhankelijke deskundigen zal een selectie maken en bepalen hoeveel steun wordt toegekend, met een maximum bedrag van 5.000 euro per project. Het Fonds stelt in totaal 122.000 euro ter beschikking voor projecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg.

Meer informatie over de te volgen procedure en de selectiecriteria vindt u op de website van de Koning Boudewijnstichting,
www.kbs-frb.be. Het aanvraagformulier moet online ingevuld worden via de website www.kbs-frb.be.

Delhaize Le Lion / De Leeuw

Begin januari 2017 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw (België en Luxemburg) 765 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go) om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden. Delhaize stelt een ruim assortiment voor van meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten tegen toegankelijke prijzen. Dankzij zijn 6 huismerken (365, Delhaize, taste of Inspirations, Bio, Eco, Care) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden. De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be. Delhaize België, dat in 2016 een omzet verwezenlijkte van EUR 5,0 miljard en in België een marktaandeel had van 24,1%*, telt meer dan 32.000 medewerkers. Delhaize Le Lion / De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, die actief is in 11 landen en ongeveer 375.000 mensen tewerkstelt. Het netwerk van Ahold Delhaize telt bijna 6.500 winkels. *Bron AC Nielsen


Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

Contact

Roel Dekelver
External Communications Manager Delhaize België
rdekelver@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Karima Ghozzi
Communications Manager Delhaize België
kghozzi@delhaize.be
Tel.: +32 (0)2 412 21 11

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst