Witte chocolademousse met lychees
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 210 g lychees op siroop
- 3 limoenen
- 2 room
- 150 g witte chocolade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100324810000
F2021082500086100000
S2018070500080740000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 2 u koeltijd en marineertijd
- Hak de witte chocolade.
- Breng de room aan de kook in een steelpannetje en voeg er de chocolade aan toe. Haal van het vuur, laat 2 in rusten en roer vervolgens met de garde. Giet de room in een kom en zet 2 u in de koelkast; het mengsel moet goed koud zijn.
- Schil de zeste van een limoen en snijd in dikke slierten. Meng ze samen met het sap van alle limoenen in een grote kom. Voeg er de uitgelekte lychees aan toe, dek de kom af en laat 2 u in de koelkast marineren.
- Klop het roommengsel op tot een luchtige mousse.
- Laat de gemarineerde lychees uitlekken, houd er 4 apart en verdeel de rest over kommetjes of glazen. Bedek met chocolademousse, versier met plakjes lychees en een beetje limoenzeste. Dien koud op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1007; energie (kCal): 242; vetten (g): 17,3; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 18,9; suikers (g): 17; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 465,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100324810000
F2021082500086100000
S2018070500080740000