Recept zoekresultatenKastanjevelouté met oesterzwammen
Delhaize logo
  • Kastanjevelouté met oesterzwammen
    B

Kastanjevelouté met oesterzwammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar
Lunch
Kastanjevelouté met oesterzwammenB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 200 g mini-oesterzwammen
  • 2 takjes verse tijm
  • 300 g kastanjepuree
  • peper
  • 20 cl lichte verse room

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aperogroenten 280g

Delhaize

Aperogroenten 280g

2 × 280 gr

€4,78

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

200 gr

Bio

€2,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kastanjepuree

Altesse

Kastanjepuree

300 gr

€4,69

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€16,12

Begin met koken

  1. Fruit de juliennegroenten 3 min op een zacht vuurtje, in een kookpot met de helft van de boter. Voeg 1,3 l water toe, de kastanjepuree en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 min op een zacht vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat 10 min rusten.
  2. Giet de helft van de room in de kookpot en mix fijn. Voeg eventueel een beetje water toe om de soep naar eigen smaak vloeibaarder te maken. Breng verder op smaak en warm zachtjes op.
  3. Snijd intussen de oesterzwammen in stukken en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de rest van de boter en de geriste tijm. Kruid met peper en zout.
  4. Dien de velouté heet op. Werk af met oesterzwammen en een scheutje room.
  5. Tip: Vervang de kastanjepuree eventueel door vacuümverpakte gekookte kastanjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 204; energie (kCal): 49; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 288,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 204; energie (kCal): 49; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 288,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Herfst,Winter
Lunch
  • Kastanjevelouté met oesterzwammen
    B

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aperogroenten 280g

Delhaize

Aperogroenten 280g

2 × 280 gr

€4,78

Belgische | oesterzwammen | Bio

Delhaize

Belgische | oesterzwammen | Bio

200 gr

Bio

€2,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kastanjepuree

Altesse

Kastanjepuree

300 gr

€4,69

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€16,12