Brochettes van zeewolf met wasabi en sesam
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 limoen (het sap)
- 24 kerstomaatjes
- 750 g zeewolfhaasje
- 1 el “wasabi-sesam” specerijen van Santa Maria
- 1 grote courgette
- 3 eetlepels olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032300055460000
F2006101900323700000
F2020032400055530000
F1993060900231700000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Snij de courgette in dikke plakjes, snij dan de plakjes in twee. Laat ze even voorbakken in een pan met een beetje olijfolie of stoom ze lichtjes gaar.
- Doe het citroensap en de specerijen in een schaal, voeg de in dikke blokjes gesneden vis toe en meng goed.
- Steek telkens afwisselend 2 kerstomaten, 2 blokjes vis en 2 halve plakjes courgette op de brochettes.
- Maak de marinade: neem een schaal en doe de olie bij de ‘wasabi-sesam'-specerijen, meng en bestrijk er de brochettes mee.
- Laat ze ongeveer 5 min. bakken in een grillpan met antikleefbodem op vrij hoog vuur. Kruid ze op het einde met peper en zout.
- Serveer meteen met brood en een salade.
Kooktip:
Een lekkernij: met een aardappelsalade, op smaak gebracht met een kruidenvinaigrette.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 305; energie (kCal): 73; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 267,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032300055460000
F2006101900323700000
F2020032400055530000
F1993060900231700000
Laad nog 1 producten