Delhaize logo

undefined

0
Categorieën
Thema's
Sluiten

BBQ-trends

Alles voor de perfecte BBQ

BBQ-trends

5 BBQ-trends waarvan écht iedereen het water in de mond krijgt

Pak deze zomer bij je familie en vrienden uit met nieuwe BBQ-recepten en vernieuwende BBQ-technieken, die niet per se moeilijk maar wél origineel zijn.  Oesters, vongole & co op de barbecue? Olé, olé, olé! Fast grilling eens afwisselen met slow cooking? Ook een idee! Ontdek in wat volgt de 5 BBQ-trends van 2021. Laat je verrassen … zodat jij straks jouw gasten kunt verbazen met een barbecue uit de duizenden.

Trend 1: groenten in de hoofdrol

De tijd dat je veggie en vegan vrienden met een bang hart naar je volgende BBQ-party trokken, ligt ver achter ons. Groenten spelen niet langer een bijrol NAAST je barbecue, maar mogen ook schitteren OP je grill. Nu nog kiezen hoe jij dat aanpakt: grill jij je favoriete groenten in hun geheel … of snij je ze in stukjes om ze vervolgens te marineren en te spiesen? Jaja, Mr. Aubergine en Mrs. Courgette staan al te springen om je volgende BBQ-party op smaak te brengen.

Ontdek een recept >

Trend 2: oesters, vongole & co

Geen barbecue zonder vlees? Misschien. Maar geef vis en zeevruchten ook eens een kans, want ze zullen het fantastisch doen als apero op je volgende BBQ-party. Ze zijn niet alleen makkelijker te bereiden dan je denkt, maar ook nog eens snel klaar. Ideaal als opwarmertje, terwijl het vlees op de grill gaat. Must try: gegrilde oesters “mojito style” of gestoomde vongole met witte wijn. Meer moet dat niet zijn! Of toch: een glaasje bubbels, wit of rosé maakt je foodiefestijn he-le-maal af.

Ontdek een recept >

Trend 3: say cheese!

Ook heel wat zomerkazen verdienen een uitnodiging voor je BBQ-party. Afhankelijk van het type kaas kun je heel wat verschillende technieken toepassen. Harde kazen zoals berloumi en halloumi kun je grillen, terwijl zachte kazen zoals ricotta, mozzarella en gorgonzola het goed doen als smaakmaker in je papillot. En camembert? Aaah, da’s de BBQ-kaas bij uitstek! Ongelooflijk lekker als je ‘m opwarmt in zijn houten doosje en op smaak brengt met zuiderse kruiden. Nomnomnom met brood.

Ontdek een recept >

Trend 4: slow cooking

We zijn gewoon om de barbecue in te schakelen als we snelsnel willen grillen, maar je kunt je barbecue ook gebruiken voor heel wat andere BBQ-technieken zoals roken, stomen of stoven. Die laatste techniek staat bij de kenners ook wel bekend als “low & slow”. Het bekendste BBQ-gerecht dat volgens deze techniek wordt gemaakt? Pulled pork! Koop zo … of maak zo als je even tijd hebt. De bereiding is helemaal niet moeilijk: breng je varkensvlees op smaak met een (homemade) rub. Laat een nachtje trekken in de koelkast en gaar je vlees vervolgens traag maar gestaag op een lage, constante temperatuur.

Ontdek een recept >

Trend 5: desserts met een grillpatroon

Mmm, warme banaan met roomijs en chocolade of gegrilde ananas met limoensorbet en muntsuiker kent (bijna) iedereen maar je kunt eigenlijk heel veel overheerijke dessert maken op of in je barbecue. De ster van je BBQ-dessert? Seizoensvers fruit zoals vijgen, gehalveerde steenvruchten en plakken watermeloen. Pimp met je favoriete ijs of sorbet voor een frisse toets en werk af met je lievelingsnoten voor een toffe crunch. Wedden dat je BBQ-gasten meteen om een tweede portie zullen vragen? Zo lekker, zo verrassend, die BBQ-desserts!

Ontdek een recept >