• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR

Bij Delhaize vind je niet zomaar wijnen. Bij ons vind je wijnen met een verhaal. En deze kan je straks, bij het uitschenken van een glas, doorvertellen aan je vrienden.

PINK FLAMINGO

Een wijn die zijn naam niet gestolen heeft

In de koninklijke domeinen van Jarras genieten de druiven van het warme, mediterrane klimaat. Dit en de zanderige grond geven Pink Flamingo niet alleen een frisse smaak, maar ook een kristalroze kleur. Een rosé met zo’n bijzondere kleur noemt men een ‘vin gris’ en is tegenwoordig erg hot. Bovendien weten liefhebbers dat je tegenwoordig het hele jaar door zonder gêne kan genieten van een goed glas rosé. Zelfs op een winterse avond wanneer je een paar vrienden hebt uitgenodigd voor een stoofgerechtje. Geloof ons: met deze Pink Flamingo scoor je zeker!

DUVAL-LEROY

Sprankelende vrouwen

Duval Leroy werd opgericht in 1859, exact 160 jaar geleden! Het is het enige huis in de Champagnestreek dat nog steeds onafhankelijk is én in handen van de familie. En dat allemaal dankzij Carol. Zij nam na het plotse overlijden van haar man het roer over en bouwde het bedrijf succesvol uit. Naast haar staat Sandrine Logette-Jardin: één van de weinige vrouwelijke wijnmeesters in de streek. Samen doen deze sprankelende vrouwen Duval-Leroy bruisen en maken ze overheerlijke champagnes die enkel te verkrijgen zijn in sterrenrestaurants en… bij Delhaize. Speciaal voor hun 160ste verjaardag maakten ze de “Cuvée Anniversaire 160 ans”: een mengeling van pinot noir en meunier. Het resultaat is een fruitige extra brut met een goudgele kleur en een ronde, mooie afdronk. Een fles die je kan openknallen bij elke feestelijke gelegenheid!

SKOURAS NEMEA ROUGE

Zelfgemaakte wijn van een selfmade man

George Skouras trok in 1980 van Griekenland naar Dijon om er agricultuur te gaan studeren. Hij geraakte er echter zo gefascineerd door de wijnbouw, dat hij bij zijn terugkeer meteen een diploma wijnwetenschappen op zak had. Terug thuis had hij maar één droom: het produceren van een eigen wijn. Zonder enig budget startte hij met het maken van wijn in de garage van zijn vader. Hij huurde land en uitrusting van wijnproducenten in de buurt en maakte gebruik van een manuele bottelmachine. Jawel, zijn wijn viel in de smaak en met zijn 1ste opbrengst kocht hij een klein wijndomein in de regio van Nemea. Vandaag beheert hij een prachtige wijndomein in Malandreni en maakt hij wijnen die wereldwijd in de smaak vallen zoals zijn rode Skouras Nemea.

WOODBRIDGE

De godfather van de Californische wijnen

Het Italiaanse koppeltje Cesare en Rosa Mondavi immigreren begin 1900 met hun 4 kinderen naar Amerika. Net na hun aankomst wordt daar echter de drooglegging doorgevoerd. Thuis wijn maken voor eigen gebruik mocht gelukkig wel nog. En zo ontstond er al snel een kleine handel van zelfgemaakte wijnen. Cesare stortte zich in de druivenhandel en verhuist iets later met zijn gezin naar de Napa Vallei: dé place to be voor goeie druiven. Zijn jongste zoon Robert volgt hem op en bouwt hier begin jaren 70, als één van de eerste na de drooglegging, een eigen wijnhuis. Hij geloofde rotsvast in de kwaliteiten van deze wijnstreek. Het is dankzij zijn toewijding dat Californische wijn wereldwijde erkenning kreeg. Geen wonder dat hij vaak ‘The Godfather of the Napa Valley’ werd genoemd.

GRAND BAROSSA

Ondersteboven van Down Under

Het was tijdens een fietstochtje dat zakenman John Geber Château Tanunda zag staan. Het imposante kasteel mét wijndomein in de Barossa Vallei van Australië, lag er wat vervallen bij. En toch was het liefde op het eerste gezicht. Het zakeninstinct van John zag immers meteen de mogelijkheden van Château Tanunda. Zo waren de oorspronkelijke wijnranken uit de 19de eeuw nog steeds intact! John besliste de traditionele productiemethodes voort te zetten en knapte heel het wijndomein op. Reeds 20 jaar werkt Delhaize samen met Château Tanunda. En dat schept een band! Zo mogen we nu heel wat wijnen van John Geber bottelen in onze eigen bottelarij. Hierdoor kunnen we zijn wijnen uit het verre Australië laten overkomen in bulk. Goed voor het milieu en voor je portemonnee!

BIVOUAC

Zak pakken en wegwezen

Wist je dat Delhaize de eerste supermarkt was die wijnen in een zak verkocht? Hiermee hebben we de trend gezet naar verpakkingen die een kleinere ecologische impact hebben. Bij vervoer nemen ze immers minder plaats in waardoor hun CO2-afdruk tot 10 keer kleiner is dan die van wijnflessen. Onze Bivouac zakken kan je – zoals de naam zegt - makkelijk meenemen naar een bivak of kampeerplaats. Maar ook in je frigo staan ze niet mis. Ze zijn een pak handiger dan een door en dankzij het kraantje wordt de wijn tijdens het schenken beschermd tegen zuurstof. Zo kan hij tot 6 weken bewaard blijven zonder in te boeten aan kwaliteit!

ANNA PERENNA

Elk seizoen een andere prosecco

Bij Delhaize produceren we een eigen gamma prosecco’s die opgedragen is aan Anna Parenna: de godin van de jaarwisseling. In de oudheid werd haar feest elk jaar uitbundig gevierd bij de start van de lente. Als ode aan haar bieden we het hele jaar door prosecco’s die naargelang het seizoen een verschillende maar steeds verrassende smaak hebben. En we variëren niet alleen in smaak… Want met Anna Parenna produceren we ook bio en vegan prosecco’s. Plantaardig of zonder toevoegingen van dierlijke producten? Jij kiest gewoon zelf hoe je van dit goddelijk drankje wil genieten.

BEST OF OUR PLANET

Een ode aan moeder natuur

Bij Delhaize vinden we wijn een prachtig product van de natuur! Met Best of Our Planet brengen we een ode aan moeder aarde en willen we ons steentje bijdragen voor een betere toekomst. Elke wijn uit dit gamma wordt uitsluitend gemaakt van biologisch geteelde druivensoorten.
Maar er is nog een reden waarom deze wijn goed is voor de natuur: de grote bewaarkuipen in de kelders van onze wijnbottelarij laten toe wijn te ontvangen in bulk. Een tankwagen bevat meer dan het dubbele van vrachtwagens die reeds gebottelde wijn vervoeren. Dat zijn dus heel wat ritten uitgespaard en een pak minder CO2-uitstoot. De wijnen van ons Best of Our Planet gamma komen uit verschillende hoeken van de wereld. Zo is er onze Merlot uit Frankrijk, Pinot Nero uit Italië en deze Monastrell uit Spanje. Een wijn waar je zonder schuldgevoel van kan genieten.

STELLENBOSCH VINEYARDS BUSHVINE

Heerlijke wijn van struiken

Door het warme klimaat vind je in Zuid-Afrika nog vaak wijngaarden met bush vines. Dat zijn druivenstokken die groeien als struiken: laag tegen de grond en in de vorm van een paraplu. De bladeren kunnen zo de druiven beter beschermen tegen de felle zon waardoor ze langer vocht vasthouden. Hoewel druiven van bush vines kleiner zijn, hebben ze toch een rijke en geconcentreerde smaak. Dat ontdek je meteen met deze Bushvine van 100% chenin blanc, in Zuid-Afrika bekend onder de naam “Steen”. Oorspronkelijk is hij afkomstig van Frankrijk maar kolonisten namen hem al snel mee naar het warme Afrika. Niet verwonderlijk want deze druif levert wijnen die verrassend fris zijn en een fruitige smaak hebben.

SANTA TIERRA CUVEE 5 & CENTENARIO

Een ode aan 100 jaar familiegeschiedenis

Voor deze wijnen keren we even terug in de tijd. In 1892 trekt wijnmaker Émile Bouchon van Frankrijk naar de prachtige Colchagua Vallei in Chili. Hij stampt er een wijngaard uit de grond die later zal doorgegeven worden van generatie op generatie. Mario Silva en zijn zoon Mario Pablo zijn wijnmakers van de 5de generatie en produceren vandaag organische wijnen met hetzelfde respect voor de natuur als hun voorouders. Ondanks het grillige klimaat, slagen ze erin organische wijnen te produceren die stuk voor stuk heerlijk zijn. Casa Silva is dan ook verdiend het meest prijswinnende wijnhuis in Chili.
Met hun “Santa Tierra” gamma, brengen ze een ode aan de geschiedenis van het wijnhuis. Zo is Centenario een 100% cabernet sauvignon afkomstig van de wijnranken die al meer dan 100 jaar groeien op de domeinen van de familie. De Cuvée 5 is dan weer een mengeling van 5 druivensoorten en zet de verscheidenheid van het rijke Chili in de kijker.

Dit product is niet meer beschikbaar
Andere opties tonen

CHÂTEAU SOUDARS

Van klein naar groot flessengeluk

Château Soudars vind je terug in de Médoc en wordt beheerd door Eric Miailhe. Zijn familie was reeds eind 18de eeuw bekend als wijnhandelaar en is vandaag één van de meest gerenommeerde wijnhandelaarsfamilies van de Bordeaux streek. Toch is Eric zelf ooit klein begonnen met slechts enkele verwilderde stukjes wijngaard die erg versnipperd lagen. Vandaag zijn al zijn percelen samen maar liefst 22 hectare groot! Op de ene helft laat hij Merlot groeien en op de andere helft Cabernet Sauvignon met 1% Cabernet Franc. De samenstelling van deze 3 druivensoorten zorgt voor een typisce Médoc wijn met elegante en ronde aroma’s. Château Soudars is bij ons te verkrijgen in verschillende formaten. Flesjes van 37,5 cl voor tot flessen van 150 cl. Zo kan je op elk moment van deze wijn genieten!

LAS PUERTAS

Chili gebotteld in Brussel

Chileense wijnen beleven momenteel een stormachtige tweede jeugd. Toch is Chili niet een ‘nieuw’ wijnland. Al in de 16de eeuw plantten de Spanjaarden er de paisdruif en eind 19de eeuw exporteerde men heel wat wijnen naar onze landen. Toch was hun succes van korte duur. De wijnen waren vaak ruw waardoor ze niet lang houdbaar waren. Maar dat is gelukkig veranderd! Vandaag zijn Chileense wijnen opnieuw smaakbommetjes van topkwaliteit die een volle en fruitige smaak hebben. Las Puertas is een wijn van Delhaize zelf en wordt gebotteld in onze bottelarij. De naam Las Puertas komt van ‘de poort op de wereld’. We werken voor deze wijn immers nauw samen met lokale boeren en willen we kansen creëren die voor hen deuren opent.

MARA MARTÍN GODELLO

Galicië, het walhalla voor witte druiven

Het wijnhuis Martín Códax werd in 1986 opgericht door een kleine groep wijnboeren die wijn van Rias Baixas (Galicië) meer bekendheid wouden geven. Het huis groeide uit tot één van de meest leidinggevende van de regio én bouwde mee aan de bloei van Rias Baixas, nu dé streek in Spanje voor witte wijnen.
De naam Martín Códax is trouwens niet toevallig gekozen. Het was de naam van een Gallische troubadour uit de middeleeuwen die vaak zong over de liefde en de zee. Het wijnhuis, dat op de top van een heuvel staat, heeft veel te danken aan de Atlantische Oceaan. Deze zorgt voor een mild klimaat met veel regen en wind. Kortom: een walhalla voor witte druiven. Deze Mara Martín van 100% godello is intens, krachtig en heeft een smeuïge afdronk waardoor hij heerlijk lang blijft nasmaken. Een niet te missen pronkstuk tijdens een Spaanse avond.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst