• Iedere donderdag nieuwe promoties
 • Jouw boodschappen, altijd en overal
 • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
 • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
 • Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Rendiervlees

Het rendier is een indrukwekkend dier: 1,70 cm tot 2 m lang, een schofthoogte van 1,10 cm en een gewicht tot 150 kg voor een volwassen dier. Het leeft in een kudde en is de enige hertachtige waarvan zowel het vrouwtje als het mannetje een gewei dragen. Het is ook de enige hertensoort die getemd werd.

Sinds mensenheugenis gebruiken de Sami (of Lappen) het rendier als trekdier en spannen ze ze in voor de sleeën. Vroeger gebruikten de Sami bijna het volledige geslachte dier: om tenten van te maken, de pezen om mee te naaien, en van de beenderen werden allerlei gereedschappen gemaakt.

Het kweken van rendieren is een heel bijzondere traditionele activiteit: de mannen volgen de dieren die vrij rondlopen op zoek naar het korstmos waarmee ze zich bijna uitsluitend voeden. Het is dankzij de combinatie van deze eeuwenoude knowhow en de expertise van de onderneming Buvens Wild en Gevogelte dat Delhaize in staat is om in alle exclusiviteit rendiervlees van superieure kwaliteit te kunnen aanbieden.

Uitmuntendheid en kwaliteit

Al 45 jaar is de onderneming Buvens, gevestigd te Diest, gespecialiseerd in de bereiding van wild. Geleidelijk aan is de onderneming uitgebreid en investeerde ze in gebouwen die beantwoorden aan de EG-normen wat de koelinstallaties, versnijd-, verpakkings- en labelateliers betreft. De onderneming, die wordt geleid door Willy Buvens – in 1991 laureaat van de prijs ‘Zelfstandige van het jaar’ voor zijn daadkracht en professionele uitmuntendheid – diende in 1994 als pilootonderneming voor het HACCP-project, in samenwerking met de universiteit van Leuven. Dit initiatief richt zich op de gevaren en kritieke punten binnen de voedselproductie. Om maar te zeggen dat kwaliteit op alle vlakken op de eerste plaats komt bij Buvens Wild en Gevogelte.

Dezelfde vereisten gelden voor de leveranciers

Het spreekt voor zich dat de leveranciers van de onderneming aan dezelfde vereisten moeten voldoen. Wat de rendieren betreft, gaat het om een kweker uit Zweden die eveneens beantwoordt aan de EG-normen. Gezien het rendier afkomstig is uit een kwekerij, gaat het dus niet om een product uit de jacht. Het vee wordt verzameld, naar het slachthuis gebracht, onderzocht door een veearts, geslacht en verdeeld in grote stukken die een strikte kwaliteitscontrole ondergaan, waarbij elementen zoals uitzicht en temperatuur worden gecheckt en waarop bacteriologische analyses worden uitgevoerd. Het vlees wordt vervolgens op een koelwagen met bestemming België. 48 uur geladen. Later wordt het vlees in Diest door ervaren beenhouwers versneden in kleinere stukken en wordt het luchtledig verpakt volgens de specificaties van het lastenboek van Delhaize.

Verrukkelijk seizoensvlees

Vers rendiervlees is niet het hele jaar door beschikbaar. De kweekcyclus van rendieren begint op 1 juni. De kuddes grazen in vrijheid tijdens de zomer en worden verzameld in de herfst, het moment waarop een selectie gemaakt wordt. Een deel van de dieren is bestemd voor de reproductie, een ander deel is bestemd voor consumptie. De slachtperiode loopt van midden november tot midden december en hangt af van de weersomstandigheden. Als het in oktober extreem koud is, zal het slachten op dat moment al beginnen, zo niet wordt er tot november gewacht. Dit alles maakt het rendier tot een heerlijk seizoensproduct. Sappig vlees met een bijzondere, ongeëvenaarde smaak!

Ontdek al onze wildrecepten >

Wat vind je bij Delhaize?

 • Rendiersteak: Dit is de manier om rendiervlees in zijn puurste vorm te eten en om te genieten van de heerlijke smaak van het malse en tegelijk sappige vlees. Gekruid met een beetje peper en zout, perfect dichtgeschroeid, nog een beetje rosé vanbinnen, geserveerd met eenvoudige groenten, zodat het vlees alle aandacht krijgt die het verdient.
   
 • Gebraad van rendierbout: ‘Bout’ verwijst naar de bil van het rendier of van ander wild uit de hertenfamilie. Het gebraad wordt bereid in de oven, in één stuk of in plakken gesneden.

Nog meer inspiratie ...

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst

  Je mandje is leeg

  Inspiratie nodig? Naar de snelle shop of Promoties

  Naar het winkelmandje