Recept zoekresultatenMet cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen
Delhaize logo
  • Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen
Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen

Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 citroen
  • 100 g cornflakes
  • een beetje frituurolie
  • 1 bord bloem
  • 2 eieren
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 el kappertjes
  • 5 kleine augurken
  • 4 kleine kipfilets
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • 100 g plattekaas
  • 1 citroen
  • 100 g cornflakes
  • een beetje frituurolie
  • 1 bord bloem
  • 2 eieren
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 el kappertjes
  • 5 kleine augurken
  • 4 kleine kipfilets
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • 100 g plattekaas

Begin met koken

1
Plet de cornflakes in een diepvrieszakje zonder ze tot poeder te verkruimelen, strooi ze vervolgens in een groot bord.
2
Maak het flapje vlees aan de achterkant van de filets los en snijd de filets in 2, zodat je in totaal 12 stukken hebt. Kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud er het teveel aan bloem af en haal ze vervolgens door de met peper en zout losgeklopte eieren. Wentel ze tenslotte in de cornflakes. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
3
Maak ondertussen de saus: prak het hardgekookte ei met een vork. Voeg wat geraspte citroenschil (ongeveer 1 kl) toe, 2 el citroensap en de in ringetjes gesneden augurken. Doe er de plattekaas bij, de mayonaise, de kappertjes en de bieslook. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Giet een bodempje olie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in op middelhoog vuur. Leg ze op absorberend papier.
5
Serveer warm met de saus en met een gemengde salade.
1
Plet de cornflakes in een diepvrieszakje zonder ze tot poeder te verkruimelen, strooi ze vervolgens in een groot bord.
2
Maak het flapje vlees aan de achterkant van de filets los en snijd de filets in 2, zodat je in totaal 12 stukken hebt. Kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud er het teveel aan bloem af en haal ze vervolgens door de met peper en zout losgeklopte eieren. Wentel ze tenslotte in de cornflakes. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
3
Maak ondertussen de saus: prak het hardgekookte ei met een vork. Voeg wat geraspte citroenschil (ongeveer 1 kl) toe, 2 el citroensap en de in ringetjes gesneden augurken. Doe er de plattekaas bij, de mayonaise, de kappertjes en de bieslook. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Giet een bodempje olie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in op middelhoog vuur. Leg ze op absorberend papier.
5
Serveer warm met de saus en met een gemengde salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Cornflakes | Glutenvrij | Bio

Delhaize

Cornflakes | Glutenvrij | Bio

300 gr

Bio

€2,49

Olie | Frituur |  Blend

Delhaize

Olie | Frituur | Blend

2 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Augurken | Cocktail | Azijn

Delhaize

Augurken | Cocktail | Azijn

110 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,96

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Mayonaise | Eieren

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren

30 cl

€1,85

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

Delhaize

Opgeklopte verse kaas | Gezoet

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,57

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€24,47

Deze recepten kan je ook leuk vinden