Delhaize logo
  • Jambalaya

Jambalaya

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Jambalaya

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g varkensvlees of kip
  • 400 g diepgevroren rauwe tijgergarnalen (grootte 30/40)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g rijst
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 5 dl water
  • 1,5 dl witte wijn
  • 5 g verse tijm
  • 1 el 'American Cajun' Santa Maria
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 rode, zoete puntpaprika
  • 1 kippenbouillonblokje

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boutfilet | Kip

Delhaize

Boutfilet | Kip

+/- 400 gr

+/-€5,04

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

500 gr

Bio

€5,29

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Cajun | Mix

Santa Maria

Kruiden | Cajun | Mix

18 gr

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€40,87

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 20 min stooftijd

  1. Snijd de puntpaprika, de selder en de sjalotten heel fijn.
  2. Bak de blokjes vlees bruin samen met de puntpaprika, de selder en de sjalotten in olijfolie en kruid met de 'American Cajun'-kruiden en de tijm.
  3. Voeg de rijst toe en roer om. Voeg de witte wijn en de tomatenblokjes toe.
  4. Verkruimel er het buillonblokje in en overgiet met het water.
  5. Stoof 10 min onder een deksel.
  6. Voeg de ongepelde garnalen toe en laat nog 10 min stoven. Dien op.
Nutritionele informatie
Energie: 237 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Jambalaya

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boutfilet | Kip

Delhaize

Boutfilet | Kip

+/- 400 gr

+/-€5,04

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Trostomaat | Bio

Delhaize

Trostomaat | Bio

500 gr

Bio

€5,29

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Cajun | Mix

Santa Maria

Kruiden | Cajun | Mix

18 gr

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€40,87