Recept zoekresultatenFijne appeltaart
Delhaize logo
  • Fijne appeltaart
    C
Fijne appeltaartC

Fijne appeltaart

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

10 porties
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kg appelen
  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kg appelen
  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 ei

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. in de oven
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng 60 g boter met het amandelpoeder en 60 g suiker. Voeg het ei toe en meng nogmaals goed tot een homogene crème.
3
Rol het vel bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
4
Bestrijk het deeg gelijkmatig met de amandelcrème.
5
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in heel fijne partjes. Schik de appeltjes op de amandelcrème en werk hiervoor van de buitenkant naar het midden toe.
6
Bestrooi met de rest van de suiker. Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel deze over de taart.
7
Bak gedurende 40 min in de oven. De taart is klaar wanneer de appeltjes licht gekaramelliseerd zijn.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng 60 g boter met het amandelpoeder en 60 g suiker. Voeg het ei toe en meng nogmaals goed tot een homogene crème.
3
Rol het vel bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
4
Bestrijk het deeg gelijkmatig met de amandelcrème.
5
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in heel fijne partjes. Schik de appeltjes op de amandelcrème en werk hiervoor van de buitenkant naar het midden toe.
6
Bestrooi met de rest van de suiker. Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel deze over de taart.
7
Bak gedurende 40 min in de oven. De taart is klaar wanneer de appeltjes licht gekaramelliseerd zijn.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 18,3; suikers (g): 15,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 220,66
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 18,3; suikers (g): 15,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 220,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer,Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

2 × 900 gr

€3,98

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€11,85