Recept zoekresultatenZuurkool met trio van vis
Delhaize logo
  • Zuurkool met trio van vis
    A

Zuurkool met trio van vis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Zuurkool met trio van visA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 200 g schelvisfilet
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 1 kg choucroute
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes tijm
  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • 20 g boter
  • 1 kl jeneverbessen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    33,59€/kg€8,16
    26,87 €/kg
    +/-€6,53
    F2008040900263420000
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€5,28
    F1981081100228900000
  • Zuurkool natuur
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010011200556310000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 10 min. + 35 min. kooktijd

    1. Smelt in een grote braadpan de boter en stoof de fijngesneden ajuin op een zacht vuur. Schil de aardappelen en snijd de grootste in 2. Doe ze in de braadpan met de helft van de choucroute en meng alles om. Voeg de laurier, de helft van de tijm en de jeneverbessen toe. Voeg de rest van de choucroute toe en overgiet met de witte wijn en het water. Voeg de rest van de kruiden toe behalve het zout en breng aan de kook. Laat alles gedurende 30 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur.
    2. Schik dan de stukken vis op de choucroute, dek af en laat nog 6 minuten verder garen. Dien warm op met mosterd.

    Tip: Naar eigen smaak kan je variëren met zalm, scampi of zelfs gerookte vis.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 64 kcal - Vetten: 2,1 g - Koolhydraten: 3,8 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 5,4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Zuurkool met trio van vis
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    F1993091300231900000
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    33,59€/kg€8,16
    26,87 €/kg
    +/-€6,53
    F2008040900263420000
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€5,28
    F1981081100228900000
  • Zuurkool natuur
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010011200556310000