Recept zoekresultatenZomerse gevulde tomaten
Delhaize logo
  • Zomerse gevulde tomaten

Zomerse gevulde tomaten

door @DELICI0USLY_HEALTHY

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Zomerse gevulde tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 grote tomaat
  • 2 Romatomaten
  • 1/2 komkommer
  • 4 jonge uien
  • 2 keer een handvol pijnboompitten
  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 zakje Mengeling Granen en Gedroogde Groenten
  • 1 handvol takjes bieslook

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. kooktijd

  1. Kook de mix van granen en gedroogde groenten volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Schil en snij ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Snij de jonge uien in kleine stukjes.
  3. Meng de komkommer, de jonge uien en de pijnboompitten samen met de mix van granen en gedroogde groenten in een slakom. Voeg 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels azijn toe. Meng alles en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Snij de Romatomaten in kleine blokjes en hak de bieslook. Gooi in een aparte kom en voeg 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel azijn toe. Breng op smaak en meng.
  5. Snij de bovenkant van de grote tomaten eraf en hol ze voorzichtig uit.
  6. Vul de tomaten met het mengsel en dresseer ze met een beetje tomatenblokjes. Serveer goed vers.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Zomer
Hoofdgerecht
  • Zomerse gevulde tomaten