Recept zoekresultatenXXL Brownie met hazelnoten
Delhaize logo
  • XXL Brownie met hazelnoten
    E
XXL Brownie met hazelnotenE

XXL Brownie met hazelnoten

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

24 porties
  • 6 eieren
  • 200 g geroosterde hazelnoten
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
  • 180 g kristalsuiker
  • 225 g boter
  • 300 g pure chocolade dessert (tabletten of callets)
  • 1 snufje zout
  • 6 eieren
  • 200 g geroosterde hazelnoten
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
  • 180 g kristalsuiker
  • 225 g boter
  • 300 g pure chocolade dessert (tabletten of callets)
  • 1 snufje zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Snijd de boter in stukken en laat op een heel zacht vuurtje in een kookpot smelten. Voeg de gehakte chocolade (of de callets) toe en laat zachtjes smelten. Haal van het vuur zodra het mengsel glad is en voeg dan de bloem, het zout en de suiker toe. Meng het geheel. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg dan de hazelnoten toe.
3
Giet het mengsel in een grote met bakpapier beklede vierkante bakvorm (30 cm zijde) en bak 25 min in de oven.
4
Laat afkoelen en snijd in stukken.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Snijd de boter in stukken en laat op een heel zacht vuurtje in een kookpot smelten. Voeg de gehakte chocolade (of de callets) toe en laat zachtjes smelten. Haal van het vuur zodra het mengsel glad is en voeg dan de bloem, het zout en de suiker toe. Meng het geheel. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg dan de hazelnoten toe.
3
Giet het mengsel in een grote met bakpapier beklede vierkante bakvorm (30 cm zijde) en bak 25 min in de oven.
4
Laat afkoelen en snijd in stukken.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1927; energie (kCal): 464; vetten (g): 33,5; verzadigde vetten (g): 14,8; koolhydraten (g): 32,2; suikers (g): 26,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 240,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1927; energie (kCal): 464; vetten (g): 33,5; verzadigde vetten (g): 14,8; koolhydraten (g): 32,2; suikers (g): 26,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 240,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Vegetarisch
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€14,31

Deze recepten kan je ook leuk vinden