Recept zoekresultatenXXL Brownie met hazelnoten
Delhaize logo
 • XXL Brownie met hazelnotenE

XXL Brownie met hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
XXL Brownie met hazelnotenE

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 6 eieren
 • 200 g geroosterde hazelnoten
 • 90 g zelfrijzend bakmeel
 • 180 g kristalsuiker
 • 225 g boter
 • 1 snuifje zout
 • 300 g pure chocolade dessert (tabletten of callets)

Begin met koken

 1. Verwarm de oven voor op 160°C.
 2. Snijd de boter in stukken en laat op een heel zacht vuurtje in een kookpot smelten. Voeg de gehakte chocolade (of de callets) toe en laat zachtjes smelten. Haal van het vuur zodra het mengsel glad is en voeg dan de bloem, het zout en de suiker toe. Meng het geheel. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg dan de hazelnoten toe.
 3. Giet het mengsel in een grote met bakpapier beklede vierkante bakvorm (30 cm zijde) en bak 25 min in de oven.
 4. Laat afkoelen en snijd in stukken.

Kooktip

Maak je bakvorm een beetje vochtig om te vermijden dat je bakpapier aan je brownie plakt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1927; energie (kCal): 464; vetten (g): 33,5; verzadigde vetten (g): 14,8; koolhydraten (g): 32,2; suikers (g): 26,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 240,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
Dessert
 • XXL Brownie met hazelnotenE

Deze recepten kan je ook leuk vinden