Recept zoekresultatenWortelsoep met kokosmelk en spekjesroom
Delhaize logo
  • Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroomB

Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Soepen
Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroomB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g wortelen
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 10 g koriander
  • 1/2 rode peper
  • 1 l water
  • 2 dl room (40% vetgehalte)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Kokosmelk
    25 cl
    5,80 €/l
    €1,45
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    17,25 €/kg
    €3,45
  • Chutney | Zoete mango
    340 gr
    6,91 €/kg
    €2,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 35 min. kooktijd + 2 u koeltijd

    1. Breng de room aan de kook, voeg er de spekblokjes aan toe en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 10 min. rusten en filter er de spekblokjes uit. Leg ze opzij en bewaar de room in de koelkast tot hij volledig afgekoeld is (± 2 u).
    2. Doe de ongeschilde, in dikke schijfjes gesneden wortelen in een stoofpan met het water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. sudderen, ze moeten goed zacht zijn. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een fijne soep. Breng verder op smaak, maar gebruik niet te veel zout.
    3. Bak de spekblokjes zonder vetstof in een pan. Dep ze droog op keukenpapier.
    4. Klop de room stijf.
    5. Dien de soep op en werk af met een beetje mangochutney, slagroom, spekblokjes, enkele blaadjes koriander en een beetje gehakte peper.

    Kooktips

    • Een soep met veel groenten hoef je niet met aardappelen te binden. Als je twijfelt,  kook dan de groenten met weinig water (of bouillon) en leng de soep na het mixen indien nodig aan.
    • Je kunt de soep eventueel dikker maken door minder bouillon (kookvocht) te gebruiken of blokjes aardappel toe te voegen.
    • Liever veggie? Vervang de spekjes door broodkorstjes!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 75; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 432,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Winter
    Soepen
    • Wortelsoep met kokosmelk en spekjesroomB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Kokosmelk
    25 cl
    5,80 €/l
    €1,45
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    17,25 €/kg
    €3,45
  • Chutney | Zoete mango
    340 gr
    6,91 €/kg
    €2,35