Recept zoekresultatenWok met kalkoen, groenten en noedels
Delhaize logo
  • Wok met kalkoen, groenten en noedelsA

Wok met kalkoen, groenten en noedels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Student
Hoofdgerecht
Wok met kalkoen, groenten en noedelsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 el rietsuiker
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 g jonge spinaziescheuten
  • 300 g kalkoenlapjes
  • 1 koffielepel gegrilde sesamolie
  • 300 g Chinese eiernoedels
  • 1,5 cm verse gember

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kalkoen | Lapjes
    +/- 385 gr
    +/-11,49€/kg
    +/-€4,42
  • Begin met koken

    1. Snijd de kalkoenlapjes in zeer dunne reepjes. Schil de gember en rasp hem. Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus, rietsuiker, geraspte gember en sesamolie. Snijd de lenteuitjes in grove stukken. Hak de knoflook fijn.
    2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
    3. Verhit de arachideolie in de wok en sauteer er de reepjes kalkoen op een hoog vuur in gedurende 3 minuten. Voeg de knoflook toe en laat nog 3 minuten bakken. Doe er de lente-uitjes bij en laat nog eens 5 minuten bakken. Voeg de saus toe en laat nog 5 minuten bakken. Voeg de spinazie en de noedels toe. Laat nog 3 minuten bakken en blijf goed mengen.
    4. Serveer, bestrooid met korianderblaadjes

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 553; energie (kCal): 131; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 465,05
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Wok met kalkoen, groenten en noedelsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kalkoen | Lapjes
    +/- 385 gr
    +/-11,49€/kg
    +/-€4,42