Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenWitte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs
Delhaize logo
  • Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs
Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs

Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

1 portie
  • 1 witte kool
  • 130 g gezouten boter
  • 5 dl melk
  • 2 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 pladijzen
  • 4 takjes tijm
  • 400 g gekookte babybietjes
  • 1 witte kool
  • 130 g gezouten boter
  • 5 dl melk
  • 2 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 pladijzen
  • 4 takjes tijm
  • 400 g gekookte babybietjes

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 witte kool in 4 en snipper hem met de mandoline fijn. Fruit hem 5 min op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten gezouten boter. Voeg 5 dl melk toe en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
2
Voeg 2 el express bindmiddel voor witte saus toe, samen met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min sudderen. Spoel intussen 4 pladijzen met koud water, droog ze en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met 100 g gezouten boter. Kruid met peper en zout.
3
Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de rest van de boter uit de braadpan, bestrooi ze met 4 geriste takjes tijm en laat ze nog 10 min in de oven bakken. Snijd 400 g gekookte babybietjes in 2 en warm ze zachtjes op met 4 el water.
4
Serveer de pladijs met de kool en de rode bieten. Geef er aardappelpuree bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 witte kool in 4 en snipper hem met de mandoline fijn. Fruit hem 5 min op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten gezouten boter. Voeg 5 dl melk toe en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
2
Voeg 2 el express bindmiddel voor witte saus toe, samen met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min sudderen. Spoel intussen 4 pladijzen met koud water, droog ze en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met 100 g gezouten boter. Kruid met peper en zout.
3
Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de rest van de boter uit de braadpan, bestrooi ze met 4 geriste takjes tijm en laat ze nog 10 min in de oven bakken. Snijd 400 g gekookte babybietjes in 2 en warm ze zachtjes op met 4 el water.
4
Serveer de pladijs met de kool en de rode bieten. Geef er aardappelpuree bij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Witte kool | Bio

Delhaize

Witte kool | Bio

2 × 300 gr

Bio

€4,58

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

130 gr

€2,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Pladijsfilet

Delhaize

Pladijsfilet

+/- 245 gr

+/-€7,72

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€22,31