1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 witte kool in 4 en snipper hem met de mandoline fijn. Fruit hem 5 min op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten gezouten boter. Voeg 5 dl melk toe en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
2
Voeg 2 el express bindmiddel voor witte saus toe, samen met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min sudderen. Spoel intussen 4 pladijzen met koud water, droog ze en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met 100 g gezouten boter. Kruid met peper en zout.
3
Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de rest van de boter uit de braadpan, bestrooi ze met 4 geriste takjes tijm en laat ze nog 10 min in de oven bakken. Snijd 400 g gekookte babybietjes in 2 en warm ze zachtjes op met 4 el water.
4
Serveer de pladijs met de kool en de rode bieten. Geef er aardappelpuree bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 witte kool in 4 en snipper hem met de mandoline fijn. Fruit hem 5 min op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten gezouten boter. Voeg 5 dl melk toe en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
2
Voeg 2 el express bindmiddel voor witte saus toe, samen met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min sudderen. Spoel intussen 4 pladijzen met koud water, droog ze en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met 100 g gezouten boter. Kruid met peper en zout.
3
Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de rest van de boter uit de braadpan, bestrooi ze met 4 geriste takjes tijm en laat ze nog 10 min in de oven bakken. Snijd 400 g gekookte babybietjes in 2 en warm ze zachtjes op met 4 el water.
4
Serveer de pladijs met de kool en de rode bieten. Geef er aardappelpuree bij.