Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWitte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs
Delhaize logo
  • Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs

Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Hoofdgerecht
Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 witte kool
  • 130 g gezouten boter
  • 5 dl melk
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 pladijzen
  • 4 takjes tijm
  • 400 g gekookte babybietjes

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 1 witte kool in 4 en snipper hem met de mandoline fijn. Fruit hem 5 min op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten gezouten boter. Voeg 5 dl melk toe en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
  2. Voeg 2 el express bindmiddel voor witte saus toe, samen met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min sudderen. Spoel intussen 4 pladijzen met koud water, droog ze en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met 100 g gezouten boter. Kruid met peper en zout.
  3. Schik ze op de met bakpapier bedekte ovenplaat, besprenkel ze met de rest van de boter uit de braadpan, bestrooi ze met 4 geriste takjes tijm en laat ze nog 10 min in de oven bakken. Snijd 400 g gekookte babybietjes in 2 en warm ze zachtjes op met 4 el water.
  4. Serveer de pladijs met de kool en de rode bieten. Geef er aardappelpuree bij.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Winter
Hoofdgerecht
  • Witte kool met melksaus, rode bieten en gebakken pladijs