Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWitlooftatin met roquefort
Delhaize logo
  • Witlooftatin met roquefort C

Witlooftatin met roquefort

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Score

5 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Witlooftatin met roquefort C

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 schaaltjes gastronomisch witloof (3 x 175 g)
  • 30 g walnootpitten
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 100 g roquefort
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 80 g boter
  • 6 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witloofstronkjes overlangs in 2 en leg ze, met de snijkant naar onder, in een grote braadpan met de helft van de gesmolten boter (de stronkjes mogen elkaar lichtjes overlappen, want ze krimpen toch bij het koken). Voeg het water toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje sudderen, tot de bovenkant van het witloof goudbruin is en al het water verdampt is.
  2. Haal het witloof uit de pan. Doe de rest van de boter, 4 takjes tijm en suiker in de braadpan. Laat op een matig vuurtje karamelliseren. Giet de karamel in een taartvorm met hoge randen, bestrooi met enkele grofgehakte walnootpitten en leg er de witloofstronkjes dicht op elkaar bovenop. Bedek met het kruimeldeeg. Verfrommel de randen van het deeg tussen het witloof en de rand van de taartvorm. Maak een gaatje in het midden en bak 30 min.goudbruin in de oven.
  3. Leg de dienschotel omgekeerd op de taartvorm, houd alles goed samen en draai snel om. Bestrooi met de rest van de gehakte noten, de verkruimelde roquefort en de rest van de tijm. Dien warm op, als voorgerecht of als kaasdessert.

Tip: Heb je een 100% metalen braadpan? Dan kun je de taart daar ineens in bakken in de oven.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 908; energie (kCal): 218; vetten (g): 15; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 6,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 291,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Voorgerecht
  • Witlooftatin met roquefort C