Recept zoekresultatenWentelteefjes met gekarameliseerde peren
Delhaize logo
  • Wentelteefjes met gekarameliseerde peren

Wentelteefjes met gekarameliseerde peren

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Wentelteefjes met gekarameliseerde peren

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 2 peren
  • 100 g bosbessen
  • 4 dikke sneetjes oud brood
  • 4 el granola
  • 4 el haverzemelen
  • 1 dl melk
  • 5 el berghoning
  • 4 bolletjes appelsorbet of yoghurtijs
  • 50 g boter
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Snij 1 peer in dunne julienne; en behoud het voor later. Snij de tweede peer in 6 en verwijder de kern.
  2. Meng de melk met een snufje zout in een diep bord. Klop de eieren en 1 el honing op een tweede bord. Doop de sneetjes brood in de melk en dan in de eieren. Bak aan beide kanten in de pan in de hete boter.
  3. Grill ondertussen de peerpartjes met een crème brûléebrander. Ze zullen karameliseren dankzij de natuurlijke suiker van de vrucht.
  4. Leg de wentelteefjes op borden. Voeg de sorbet (of ijs), de peerjulienne en de bosbessen toe. Bestrooi met granola en haver, besprenkel met honing en voeg de gekarameliseerde peren toe.
  5. Laat het je onmiddelijk smaken, bij het ontbijt of als tussendoortje.

Tip: Indien je geen brander hebt, prik meerdere malen de peerpartjes en houd ze op 5 cm van de vlam van je gasfornuis om ze te laten karamelliseren.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Wentelteefjes met gekarameliseerde peren