1
Bak de lamsbout aan in 3 el olijfolie die je liet heet worden in de tajine (of als je geen tajine hebt, in een kom met een dikke bodem geschikt voor stoofschotels). Kruid het vlees met peper, zout.
2
Schil en snijd de ajuin en de look fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper 1 helft fijn.
3
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Was en schil de selderstengels en snijd ze in schijfjes.
4
Haal het vlees uit de tajine en houd het apart. Verwarm de rest van de olijfolie (in de tajine of kom) en stoof er de ui, look en chilipeper in aan. Voeg de wortel en selderschijfjes toe en kruid met de komijn, ras el hanout en kurkuma.
5
Halveer de abrikozen en voeg deze samen met de olijven en het vlees toe aan de groentemengeling.
6
Voeg de gepelde tomatenblokjes toe en vul het blik van de gepelde tomaten met water. Giet dit extra vocht bij de stoofschotel. Voeg de tijm en rozemarijn toe.
7
Rasp de gember en knijp het sap boven het gerecht uit. Zet het deksel op de tajine of stoofpot en laat alles gedurende ongeveer 60 min. op een zacht vuur stoven. Draai de bout regelmatig om. Controleer of het vlees gaar is, zoniet laat je het nog even verder garen.
8
Breng het water voor de couscous aan de kook en brokkel er het bouillonblokje in. Giet het water over de couscous en laat deze wellen, zoals aangegeven op de verpakking.
9
Serveer de couscous bij de tajine en werk af met koriander of verse munt.
1
Bak de lamsbout aan in 3 el olijfolie die je liet heet worden in de tajine (of als je geen tajine hebt, in een kom met een dikke bodem geschikt voor stoofschotels). Kruid het vlees met peper, zout.
2
Schil en snijd de ajuin en de look fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snipper 1 helft fijn.
3
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Was en schil de selderstengels en snijd ze in schijfjes.
4
Haal het vlees uit de tajine en houd het apart. Verwarm de rest van de olijfolie (in de tajine of kom) en stoof er de ui, look en chilipeper in aan. Voeg de wortel en selderschijfjes toe en kruid met de komijn, ras el hanout en kurkuma.
5
Halveer de abrikozen en voeg deze samen met de olijven en het vlees toe aan de groentemengeling.
6
Voeg de gepelde tomatenblokjes toe en vul het blik van de gepelde tomaten met water. Giet dit extra vocht bij de stoofschotel. Voeg de tijm en rozemarijn toe.
7
Rasp de gember en knijp het sap boven het gerecht uit. Zet het deksel op de tajine of stoofpot en laat alles gedurende ongeveer 60 min. op een zacht vuur stoven. Draai de bout regelmatig om. Controleer of het vlees gaar is, zoniet laat je het nog even verder garen.
8
Breng het water voor de couscous aan de kook en brokkel er het bouillonblokje in. Giet het water over de couscous en laat deze wellen, zoals aangegeven op de verpakking.
9
Serveer de couscous bij de tajine en werk af met koriander of verse munt.