Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenVleesbrood met verse kruiden
Delhaize logo
  • Vleesbrood met verse kruiden
    A
Vleesbrood met verse kruidenA

Vleesbrood met verse kruiden

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g Bio varkensgehakt
  • 1 ei
  • 250 g wortelen
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g Parmigiano
  • 3 takjes tijm
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • peper en zout
  • 2 rode uien
  • 4 appelen bio
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de appelmoes)
  • 2 dikke courgettes
  • 2 el dragonazijn (voor de courgettemayo)
  • 5 el olijfolie (voor de courgettemayo)
  • 400 g Bio varkensgehakt
  • 1 ei
  • 250 g wortelen
  • 40 g pijnboompitten
  • 40 g Parmigiano
  • 3 takjes tijm
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • peper en zout
  • 2 rode uien
  • 4 appelen bio
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm (voor de appelmoes)
  • 2 dikke courgettes
  • 2 el dragonazijn (voor de courgettemayo)
  • 5 el olijfolie (voor de courgettemayo)

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Klop het ei op. Kneed het gehakt samen met de geraspte wortelen, de gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de gehakte peterselie, tijm, peper, zout en iets meer dan de helft van het opgeklopte ei tot een homogeen mengsel. Vorm een vleesbrood, leg het in een ovenschaal en bak 30 min goudbruin in de oven.
3
Bereid intussen de appelmoes: snijd de rode uien in dunne plakjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een kleine pan met de olie. Snijd de appelen in dikke stukken (je hoeft ze niet te schillen) en voeg ze samen met de geriste tijm bij de uien. Meng 2 min, zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat langzaam koken tot een moes.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
5
Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...<br>
6
Snijd het vlees in sneetjes en dien het op met de gegrilde groenten. Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met een beetje saus. smakelijk!
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Klop het ei op. Kneed het gehakt samen met de geraspte wortelen, de gegrilde pijnboompitten, de parmigiano, de gehakte peterselie, tijm, peper, zout en iets meer dan de helft van het opgeklopte ei tot een homogeen mengsel. Vorm een vleesbrood, leg het in een ovenschaal en bak 30 min goudbruin in de oven.
3
Bereid intussen de appelmoes: snijd de rode uien in dunne plakjes en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een kleine pan met de olie. Snijd de appelen in dikke stukken (je hoeft ze niet te schillen) en voeg ze samen met de geriste tijm bij de uien. Meng 2 min, zet het deksel op de pan en laat 5 min slinken op een zacht vuurtje. Haal het deksel van de pan en laat langzaam koken tot een moes.
4
Maak de mayonaise: snijd de courgettes in fijne slierten, met een dunschiller of een mes, tot aan de zaadlijsten. Snijd deze stukken daarna in lange staafjes en houd ze apart voor een slaatje. Snijd het middenste deel (de zaadlijsten) van de courgettes in stukken en mix ze met de olie, de azijn, peper en zout, tot een homogene saus.
5
Dien het vleesbrood op met de appelmoes, de mayo, gebakken krieltjes en een krokant slaatje van courgetteslierten, slaharten, spinazie, radijzen, kruiden ...<br>
6
Snijd het vlees in sneetjes en dien het op met de gegrilde groenten. Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met een beetje saus. smakelijk!
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 485; energie (kCal): 117; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 666,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 485; energie (kCal): 117; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 666,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Kids
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

500 gr

€4,75

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€1,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

130 gr

€2,75

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€25,96