Recept zoekresultatenVarkenshaas met champignons
Delhaize logo
  • Varkenshaas met champignonsA

Varkenshaas met champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Varkenshaas met champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 varkenshaasjes van 350 g
  • 250 g bruine champignons
  • 15 cl droge witte wijn
  • 10 cl room
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkenshaasje
    +/- 475 gr
    12,99€/kg€6,17
    9,99 €/kg
    +/-€4,74
    F2020081600065400000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,65 €/kg
    €1,29
    F1986053100315100000
  • Salie | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077610000
  • Room  35%
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 minuten

    1. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min. op zacht vuur stoven.
    2. Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
    3. Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min. zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.

    Kooktip

    Dien op met gestoomde of in olijfolie gebakken krielaardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 561,72
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Varkenshaas met champignonsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkenshaasje
    +/- 475 gr
    12,99€/kg€6,17
    9,99 €/kg
    +/-€4,74
    F2020081600065400000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,65 €/kg
    €1,29
    F1986053100315100000
  • Salie | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077610000
  • Room  35%
    20 cl
    3,95 €/l
    €0,79
    F2015112500159100000