• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 varkenshaasjes van 350 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel gedroogde salie
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 cl room
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g bruine champignons
Varkenshaas met champignons
Bereiding

Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Verwarm de olie en de boter in een grote sauteuse en bak er de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in op hevig vuur. Voeg de gehakte ui toe, de salie, de fijngesneden champignons, peper, zout en laat 5 min. op zacht vuur stoven.
  2. Voeg de witte wijn toe, roer de bakresten los, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Draai de varkenshaasjes om en laat alles nog 5 min. zonder deksel bakken. Doe er de room bij en het bindmiddel, laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer ze warm met de saus.

Kooktip

Dien op met gestoomde of in olijfolie gebakken krielaardappelen.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst