Recept zoekresultatenVarkensgebraad met mosterdsaus Plat National
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met mosterdsaus Plat NationalB

Varkensgebraad met mosterdsaus Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Varkensgebraad met mosterdsaus Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g varkensgebraad (lende of filet)
  • 1 kg witloof “volle grond”
  • 2 sjalotten
  • 560 g verse aardappelkroketten
  • 2,5 dl room
  • 1,5 dl witte wijn
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 eetlepel mosterd van Dijon
  • 1 el roux minute
  • 30 g geklaarde boter ("Beurre des chefs" Carlsbourg)
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • frituurolie voor de kroketten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet pur | Ardens | Varken
    +/- 520 gr
    +/-17,95€/kg
    +/-€9,33
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,80 €/kg
    €2,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Diepvrieskroketten | Aardappel
    1 kg
    1,39 €/kg
    €1,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u.

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het vlees aan alle kanten bruin in een grote koekenpan met de gesmolten geklaarde boter. Leg het dan in een ovenschaal en leg er de fijngehakte sjalotjes omheen. Doe er de witte wijn, peper en tijm bij. Bak 45 minuten in de oven, af en toe besprenkelen.
    2. Plaats ondertussen het witloof in dezelfde pan en bak 1 minuut per kant bruin. Voeg de kalfsbouillon toe, dek af en laat 20 minuten op laag vuur sudderen, draai halverwege de bereiding om. Haal het deksel eraf en laat op hoog vuur ongeveer 10 minuten bakken, tot ze aan alle kanten goudbruin zijn en er een klein beetje sap overblijft. Kruid bij naar smaak*.
    3. Haal het gebraad uit de pan en bedek het met aluminiumfolie. Filter het kookvocht door het in een pan te gieten. Voeg de room, de 2 mosterds en de roux minute toe. Kook het water. Kruid naar smaak en laat sudderen terwijl je het gebraad in plakjes snijdt.
    4. Serveer met het witloof en de kroketten die je volgens de aanwijzingen op de verpakking hebt gebakken.

    *Proef voordat je zout toevoegt, want het recept is al zout met de kroketten, de fond en de mosterd.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Varkensgebraad met mosterdsaus Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet pur | Ardens | Varken
    +/- 520 gr
    +/-17,95€/kg
    +/-€9,33
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,80 €/kg
    €2,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Diepvrieskroketten | Aardappel
    1 kg
    1,39 €/kg
    €1,39