Delhaize logo
  • UientempuraA

Uientempura

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Aperitief
UientempuraA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 dikke ui
  • 100 g bloem
  • 1 kl currypoeder
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl heel koud spuitwater

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Verwarm de friteuse voor op 180°C. Pel de ui en snijd hem in dikke plakjes. Haal de ringen uit elkaar.
  2. Meng beetje bij beetje de bloem met heel koud spuitwater. Voeg de curry en een snufje zout toe. Wentel de uienringen in het deeg en dompel ze één voor één in de warme olie. Bak ze kort goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Bestrooi met 2 geriste takjes tijm en serveer als hapje of bijgerecht.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 416; energie (kCal): 98; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 19,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 103
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Diner
Herfst
Aperitief
  • UientempuraA