Delhaize logo
  • UiensoepC

Uiensoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Voorgerecht
UiensoepC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g uien
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,3 dl rode wijn
  • 1,5 cl cognac
  • 2 l kippenbouillon Fundo
  • 50 g boter
  • 5 takjes tijm
  • 2 takjes salie
  • 1 snuifje gemalen muskaatnoot
  • peper en zout
  • 1/2 stokbrood (voor de croutons)
  • 50 g Zwitserse gruyère (voor de croutons)
  • 2 el olijfolie (voor de croutons)
  • 1 teentje knoflook (voor de croutons)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cognac
    70 cl
    69,79 €/l
    €48,85
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Snijd de uien in reepjes en fruit ze 20 min. op een matig vuurtje in een brede stoofpan met de boter, tot ze karamelliseren.
    2. Overgiet met de wijn en de cognac. Laat op een vrij hoog vuur volledig inkoken. Bestuif met bloem, meng 1 min. en voeg dan de bouillon toe, samen met de tijm en de salie. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout en voeg gemalen nootmuskaat naar smaak toe.
    3. Maak intussen de croutons: zet de grill van de oven aan. Snijd het stokbrood in sneetjes, smeer ze lichtjes in met olijfolie en bak ze in de oven goudbruin (houd in het oog) of in een antiaanbakpan. Wrijf de croutons in met het gehalveerde teentje knoflook en garneer ze met geraspte gruyère. Laat ze in de oven gratineren.
    4. Dien de soep heet op, met de croutons. Werk eventueel af met enkele verse kruiden.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 412 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 28 g - Vezels: 5 g - Eiwitten: 9 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Diner
    Voorgerecht
    • UiensoepC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cognac
    70 cl
    69,79 €/l
    €48,85
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65