Recept zoekresultatenTongrolletjes met mosselen, zeekraal en lamsoor
Delhaize logo
  • Tongrolletjes met mosselen, zeekraal en lamsoorB

Tongrolletjes met mosselen, zeekraal en lamsoor

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Party
Hoofdgerecht
Tongrolletjes met mosselen, zeekraal en lamsoorB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg mosselen
  • 20 g boter
  • 5 cl witte wijn
  • 450 g tongfilets
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 150 g lamsoor
  • 150 g zeekraal

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Spoel de mosselen, doe ze in een kookpot met boter en witte wijn. Kruid met peper, zet het deksel op de pot en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Giet ze af en laat het sap in een karaf decanteren.
  2. Haal intussen de mosselen uit hun schelp. Rol de tongfilets op (3 stuks/portie), met de velkant naar binnen. Prik ze vast met tandenstokers. Breng het kookvocht van de mosselen en room aan de kook in een kleine stoofpan. Zet het vuur lager en leg er de rolletjes in, zonder ze te stapelen. Zet het deksel op de pan en laat 4 min. op een heel zacht vuurtje pocheren, net onder het kookpunt.
  3. Stoof het lamsoor en de zeekraal kort in een braadpan met olijfolie. Breng verder op smaak. Verdeel over verwarmde diepe borden. Voeg de uitgelekte tongrolletjes en de mosselen toe. Voeg boter, peper en zout aan het kookvocht toe. Haal van het vuur en mix even met een staafmixer om de saus te doen schuimen.
  4. Overgiet er de tongrolletjes mee en dien meteen op. Geef er meergranenbrood bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 517; energie (kCal): 125; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 359
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Party
Diner
Hoofdgerecht
  • Tongrolletjes met mosselen, zeekraal en lamsoorB

Deze recepten kan je ook leuk vinden