Recept zoekresultatenTomatenslaatje met aardbeien en mozzarella
Delhaize logo
  • Tomatenslaatje met aardbeien en mozzarellaB

Tomatenslaatje met aardbeien en mozzarella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Salade
Tomatenslaatje met aardbeien en mozzarellaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bollen mozzarella di bufala
  • 1/2 bussel fijne basilicum
  • 1/2 bussel basilicum
  • 250 g gehalveerde Datterinotomaten
  • 4 in 4 gesneden tomaten
  • 250 g gehalveerde aardbeien
  • 2 kl citroenzeste (voor de dressing)
  • 4 el citroensap (voor de dressing)
  • 12 fijngeknipte basilicumblaadjes (voor de dressing)
  • 2 el balsamicoazijn (Dressing)
  • 1 el ruwe rietsuiker (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de dressing)

Begin met koken

  1. Snijd de datterinotomaten in 2 en de mozzarella di bufala in blokjes. Verwijder de steeltjes van de basilicum Pistou. Snijd de tomaten in 4 en de aardbeien in 2. Voeg de basilicum toe.
  2. Maak de dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing.
  3. Dek de ingrediënten in een bord en werk af met de dressing. Dien op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 618; energie (kCal): 149; vetten (g): 12,5; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 673,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Salade
  • Tomatenslaatje met aardbeien en mozzarellaB