Recept zoekresultatenTomaat-burrata met aardbeiendressing
Delhaize logo
  • Tomaat-burrata met aardbeiendressingC

Tomaat-burrata met aardbeiendressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Tomaat-burrata met aardbeiendressingC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g tomatenmix, naar keuze
  • 60 g pijnboompitten
  • 5 cl water
  • 1 dl olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 1 bussel fijne basilicum
  • zout en peper
  • 100 g aardbeien (voor de dressing)
  • 1 biocitroen (voor de dressing)
  • 30 g kristalsuiker (voor de dressing)
  • 5 el balsamicoazijn (Dressing)
  • 5 els olijfolie (voor de dressing)
  • 4 burratabollen (4 x 125 g)
  • zout en peper (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd : 15 min.

  1. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
  2. Maak de dressing: mix de aardbeien met het sap van de citroen, 1 kl geraspte zeste en de rest van de ingrediënten.
  3. Mix de gewone basilicum met de olijfolie, het water, peper en zout.
  4. Snijd de tomaten in 2 of in 4. Dresseer ze met de burratabollen op de borden of in een grote schaal. Bestrooi alles met basilicum Pistou en pijnboompitten. Besprenkel met een scheutje basilicumolie en aardbeiendressing. Geef er brood met olijfolie bij.

Tip: Rol fijne plakjes rauwe ham rond grissini en serveer ze bij je salade: een eenvoudige upgrade die veel indruk maakt!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 915; energie (kCal): 221; vetten (g): 20; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 4,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 937,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Tomaat-burrata met aardbeiendressingC